Actualitate

Voluntarii CERT TRANSILVANIA si CERT RESCUE nu au atribuții de a salva mașini off-road blocate în Rezervații Naturale si Arii protejate

Voluntarii CERT Transilvania și CERT Rescue au transmis un mesaj ferm către toți pasionații de off-road care pătrund ilegal în Rezervații Naturale și Arii protejate.

 

 


Comunitatea off-road din județul Cluj s-a mărit consistent în ultima perioadă, iar unii terbiliști ajung cu mașinile de teren în zone protejate și Rezervații Naturale, deși acest lucru este complet interzis. Voluntarii de la CERT Transilvania și CERT Rescue încearcă să se delimiteze de cei care nu înțeleg modul în care se desfășoară o ieșire off-road.


Voluntarii au reamintit care sunt regulile pentru pasionații de off-road și au dat de înțeles că nu vor mai salva nicio mașină rămasă blocată în zonele protejate fără ca Jandarmeria să fie anunțată.

 

Voluntarii CERT TRANSILVANIA si CERT RESCUE nu au atributii de a salva mașini off-road blocate în Rezervații Naturale si...


Publicată de CERT Rescue pe Miercuri, 28 aprilie 2021
 

* În imagine se poate observa un tânăr care a rămas blocat în zona Cheile Turzii, o zonă protejată.

Redăm comunicatul integral transmis de cei de la CERT Rescue:


„O dată cu creșterea numărului pasionaților de offroad și a posesorilor de mașini 4x4, au crescut și problemele cauzate de nerespectarea restricțiilor privind accesul în rezervații naturale și arii protejate și de conservare.

CERT-Transilvania, prin divizia CERT RESCUE dorește să realizeze atât o delimitare clară a acțiunilor organizației și a modului în care membrii practică offroad-ul și intervențiile, cât și o recapitulare concretă a regulilor de acces.


Indiferent dacă este vorba despre mașinile CERT sau despre alte mașini 4x4, accesul în rezervații se poate face exclusiv cu acordul autorităților  administrative și doar în situații excepționale.

Toate intervențiile in rezervații și în zone de conservare trebuie anunțate atât Jandarmeriei cât și administrațiilor.

Numărul limitat de panouri de informare nu constituie o scuză - despre orice zonă se pot găsi informații pe internet.

În celelalte zone de tranzit, indiferent dacă este vorba despre fonduri forestiere, de vânătoare sau proprietăți private, se poate intra doar cu acord.

Nu se intră cu mașina în albiile râurilor decât dacă drumul de acces trece pe acolo.

Nu se iese de pe drum in zona de vegetație.”, este mesajul voluntarilor de la CERT Rescue.

abonare newsletter