Actualitate

Emil Boc promite vaccinarea săracilor cu Johnson&Johnson! Cum vrea edilul să imuneze populația de la Pata Rât?

Primarul Clujului, Emil Boc, a asigurat primarilor sprijinul din partea Guvernului cu privire la luarea măsurilor de vaccinare la nivel local, în cadrul unei întâlniri cu premierul României, Florin Cîțu.

 

 


Emil Boc, în calitatea sa de primar al Clujului și preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România a confirmat luni, 26 aprilie 2021, că Guvernul susține primarii pentru a lua diferite măsuri de vaccinare la nivel local. Mesajul a fost transmis la sfârşitul unei întâlniri cu premierul Florin Cîţu. Prin măsurile de vaccinare la nivel local se pot enumera și amplasarea centrelor drive thru, centrelor mobile sau chiar organizarea unor maratoane de vaccinare.

Cele două mesaje ale premierului

„Sunt două mesaje ale premierului. Primul: Aveţi sprijinul Guvernului pentru susţinerea măsurilor de la nivel local sau judeţean de vaccinare. Adică, dacă vreţi centre drive-thru, dacă vreţi centre mobile, dacă vreţi să organizaţi maratoanele vaccinării, dacă doriţi alte campanii prin care voi să veniţi mai aproape de comunitate, aveţi uşa deschisă şi susţinerea Guvernului. De asemenea, din 4 mai va fi o campanie importantă prin medicii de familie, nu sunt obligaţi, dar prin parteneriatul prin care primarii împreună cu medicii de familie îl au, pot să adune mai mulţi medici de familie în această campanie şi vor apărea tot din 4 mai dozele de Johnson&Johnson care înseamnă o singură doză, asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem un centru de drive thru cu o singură doză vaccinală, iar în locurile în care sunt persoane mai sărace sau comunităţi defavorizate să mergem cu o singură doză”, a explicat primarul.


Acesta a continuat apoi, prezentând și cel de-al doilea mesaj transmis primarilor de către premierul Florin Cîțu.

„Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activităţile culturale, teatrele, opere, cinematografe, festivaluri trebuie să se deschidă cu o singură condiţie, vaccinare, vaccinare, vaccinare. Noi am venit cu susţinerea acestui demers şi am spus că un orizont cât mai repede anunţat pentru redeschiderea acestor activităţi ne va ajuta pe noi să susţinem şi mai bine campania de vaccinare pentru că dacă vorbim de festivalieri, dacă de acum le spunem, da, va fi în luna august Untold cu siguranţă foarte mulţi vor merge să se vaccineze”, a mai transmis Emil Boc. 


Declarații privind centrul drive-thru din Cluj

Emil Boc a făcut declarații și în ce privește prima zi de funcționare a centrului drive-thru din Cluj. Primarul a mai reamintit că, din 210.000 de persoane vaccinate în judeţul Cluj, cel puțin jumătate dintre ele sunt din municipiul reşedinţă de judeţ. 

„Din 210.000 de persoane câte s-au vaccinat la nivelul judeţului Cluj, 125.000 sunt din municipiu, deci este deja un procent foarte ridicat şi dorim să-l ducem mai departe să putem solicita redeschiderea pieţei evenimentelor pentru că oamenii au nevoie şi de relaxare, şi de activităţi culturale, după cum avem nevoie de investiţii şi de locuri de muncă şi de redeschiderea economiei. Am încredere că vom reuşi să ţinem stacheta sus. În centrul de vaccinare drive thru pe care l-am deschis la ora 13 deja în prima oră s-au vaccinat 60 de persoane şi este coadă în continuare. Vom lucra de la 8-20 în fiecare zi şi vom vom generaliza şi cu un maraton al vaccinării această activitate.”, a declarat edilul Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter