Actualitate

A „dispărut” rampa ilegală de gunoi din pădurea de pe Dealul Clujului. FOTO

Gunoaiele din pădurea de pe Dealul Clujului au fost curățate. Momentan, locul nu mai arată ca o rampă ilegală de deșeuri.

 

 


Pădurea de pe Dealul Clujului, la fel ca multe alte locuri din județ, a fost invadată de deșeuri, locul fiind transformat într-o rampă ilegală de gunoi a clujenilor. Momentan, deșeurile au dispărut, diferența între felul în care locul arăta în urmă cu câteva luni și cel în care se prezintă în acest moment fiind una considerabilă.

 


Un clujean a prezentat pe rețelele de socializare câteva fotografii în care se poate vedea că gunoaiele au fost curățate, diferența față de finalul anului trecut, când locul era „sufocat” de deșeuri, și momentul prezent fiind una evidentă.

Containere amplasate în zonele în care se construiește

„Aș dori să semnalez și un aspect pozitiv în legătură cu rampele ilegale de gunoi. Rampa ilegală din Dealul Clujului a fost curățată. Locul apartine de UAT Vultureni, nu știu cine a curățat zona, bănuiesc că autoritățile locale sau proprietarul. S-a încercat și blocarea accesului în locul respectiv prin săparea unui șanț. La sfârșitul anului trecut, o poiană de pe marginea drumului județean 109A-drumul care duce la Pănticeu, a devenit rampă ilegală pentru gunoaie provenite din construcții, destul de multe încât să vină de la o singură construcție. Din câte știu, singurul loc din zonă, unde s-a construit un complex rezidențial este în Băbuțiu, complex care a fost finalizat anul trecut. Bineînțeles că pe marginea pădurii se mai găsesc pet-uri și urme de civilizație. La capitolul acesta mai avem de muncă.


Un exemplu că se poate, dar nu cred că aceasta este soluția, ca autoritățile locale să curețe gunoiul pe banii noștri, în urma lăcomiei și iresponsabilității unor entități care fac profit. Poate că în zonele cu un potențial de dezvoltare, care în ultimul timp au devenit atractive și unde se mai construiește sau se renovează, autoritățile locale ar trebui să amplaseze containere pentru depozitarea materialelor rezultate în urma acestor activități”, a scris clujeanul într-o postare, alături de fotografiile prezentate.

Sursă foto & text: Facebook/ Grup Clujul Civic


CITEȘTE ȘI

Clujul se umple de gunoaie în spațiile verzi. Cât costă amenda pentru „abandonarea” deșeurilor? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter