monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Malurile Someșului, pline de gunoaie. Primar Florești: „Patru persoane vinovate au fost sancţionate”

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că patru persoane care au aruncat deșeuri pe malul Someșului au fost amendate.

Peisaje dezolante pe malul Someșului. Primar Florești: „Patru persoane vinovate au fost sancţionate”

 

 


Malurile Someșului Mic sunt ticsite cu deșeuri din amonte sau aruncate chiar de localnici. Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat că patru persoane au fost identificate și amendate pentru că au aruncat gunoaie pe malurile Someșului, iar acțiunile primăriei continuă.

 


„Ȋn cursul zilei de ieri am constatat cu stupoare că malul Someşului a ajuns perioada sărbătorilor, o veritabilă groapă de gunoi. Ne-am organizat şi până la această oră am degajat o mare parte din gunoaie.

Am identificat deja patru persoane vinovate, care au şi fost sancţionate. De asemenea, actiunile de identificare şi a altor persoane vinovate continua. Voi continua aceste acțiuni, cu suplimentarea de camere de supraveghere video în zonă, pentru a identifica şi a trage la răspundere persoanele care transformă zona verde a Someșului, în groapă de gunoi. Malul Someșului este un bun comun, dar din păcate, vedem că deservește interese proprii”, a spus edilul. 


Soluția - mai multe containere în zonele „roșii”?

Primarul spune că a solicitat firmei de salubritate să crească numărul de containere din zonele „roșii”, iar poliția locală a fost trimisă să patruleze în zonele folosite de localnici pentru „a scăpa” de gunoi.

„Am cerut firmei de salubritate să suplimentăm numărul de containere ȋn special pentru aceste zone «roşii». În plus, am solicitat poliţiei locale să intensifice patrularea ȋn aceste zone pentru a se asigura o supervizare eficientă. Ȋn bugetul de anul acesta, o parte din malul Someşului este cuprins într-un proiect de reamenajare”, a mai transmis Pivariu.


Malurile Someșului, pline de gunoaie

Vinerea trecută, o mână de clujeni au luat parte la un tur ciclist și la pas pe alocuri din Cluj-Napoca până în Florești și retur, pe malul Someșului Mic. Iubitorii de natură au explorat, la invitația activiștilor de la SOS „Someșul Nostru”, o zonă mlăștinoasă între strada Lacului, Compania de Apă Someș SA și râu, cu potențial pentru un viitor parc natural urban.

După ce au urmat traseul Pod Garibaldi – Parc Rozelor – Ștrand Sun – trotuar Florești – strada Lacului – mlaștini – baraj Florești – varianta Florești – strada Donáth, participanții la tur au descoperit, din păcate, cât de plin de gunoaie este (din nou) Someșul Mic. Fostul deputat independent de Cluj Adrian Dohotaru îndeamnă clujenii să „bombardeze” autoritățile cu sesizări.


Instituțiile vizate sunt Primăria comunei Florești, Primăria municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Cluj, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABAST), Compania de Apă Someș SA, dar și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Zona Metropolitană Cluj (ZMC), potrivit draftului de sesizare.

CITEȘTE ȘI

Așa arată malurile Someșului la început de 2021! Gunoaie cât cuprinde, clujenii sunt invitați să „bombardeze” cu sesizări FOTO