Ştiri din Transilvania

Clujul se umple de gunoaie în spațiile verzi. Cât costă amenda pentru „abandonarea” deșeurilor? FOTO

Clujul se umple de tot mai multe gunoaie aruncate în spațiile verzi. De această dată s-au găsit deșeuri abandonate pe dealul Bojului.

 

 


Prin pădurile și spațiile naturale clujene se găsesc tot mai multe deșeuri aruncate.

 


Pe pagina de Facebook a satului Boju s-au postat imagini în care era capturat un deal plin de gunoaie: „Se pare ca Boju a ajuns groapa de gunoi a clujenilor. Poze făcute in data de 22.11.2020 dealul Bojului.”

Cutii, hârtie, plastic și multe altele au fost abandonate în natură. Acest lucru nu s-a întâmplat doar acum.


Un alt exemplu este pădurea Hoia-Baciu care în prezent e „bântuită” de gunoaie, iar unele dintre ele nu au fost ridicate de câțiva ani. Localnicii din Baciu susțin și că oamenii le aruncă chiar din mașină când sunt în trecere, la marginea pădurii.

Tot în pădure, dar în Florești, este aceeași poveste. Localnicii sunt revoltați pe faptul că multă lume aruncă gunoaiele aiurea în natură.


Clujeii au început să raporteze tot mai des incidente de acest fel în decursul acestui an, dar nu pare să se schimbe nimic.

În cazuri de acest fel, amenzile pentru gestionarea necorespunzătoare a gunoaielor oscilează între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice. Cele juridice ajung chiar până la zeci de mii de lei.


Pe lângă acest lucru, cel care a abandonat deșeurile în locuri necorespunzătoare este obligat să le ridice și să curețe spațiul în care se aflau.

CITEȘTE ȘI:

Hoia-Baciu, PLINĂ de gunoaie! Deșeurile sunt aruncate din mașini în pădure. „N-avem ce face altceva fără poliție locală. Le strângem.”FOTO

 

Clujenii și-au unit forțele, sesizările funcționează! NESIMȚIREA a sute de proprietari, TAXATĂ de Primărie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter