Actualitate

Scapă Cluj-Napoca de restricții? Prefect: „Trebuie să ajungă rata de infectare COVID sub 7”

Cluj-Napoca este la un pas de ridicarea restricțiilor, ca urmare a scăderii ratei de infectare cu COVID. Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard a anunțat când se vor ridica restricțiile.

 

 


Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la 7.11 în municipiul Cluj-Napoca, însă nu este suficient pentru ridicarea restricțiilor pe timpul săptămânii, a spus prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

 


„Vom trece pe restricții de weekend când rata va scădea sub 7/1000, așa cum prevede și Hotărârea de Guvern”, a spus prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, pentru monitorulcj.ro

Chiar dacă rata de infectare este sub 7.5 la mia de locuitori, restricțiile se vor ridica doar când rata va scădea sub 7 la mia de locuitori, potrivit Hotărârii de Guvern. Acest lucru a fost stabilit, tocmai pentru a se evita implementarea restricțiilor odată la câteva zile.


Prin urmare, clujenii mai au puțin de așteptat până la ridicarea restricțiilor de circulație. În acest moment, circulația este permisă doar până la ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00, în fiecare zi. Dacă rata de infectare va scade sub 7 la mia de locuitori, atunci restricțiile menționate vor fi valabile doar în ziele de weekend.

De asemenea, restaurantele și cafenelele se închid la 18:00, iar sălile de sport și fitness sunt închise de tot, însă există o posibilitate ca acestea să se deschidă. La cererea unui propietar de sală de fitness, Curtea de Apel Cluj a decis anularea prevederilor privind suspendarea activității sălilor de sport și fitness. Decizia nu este definitivă.


CITEȘTE ȘI: Rata incidenței COVID a SCĂZUT în Cluj-Napoca. Vezi rata de infectare pentru toate localitățile clujene

Care sunt restricțiile în funcție de rata de infectare COVID

Pentru localitățile care au rata de incidență COVID-19 de peste 4 la mia de locuitori, dar sub 7.5 la mie, circulația va fi restricționată între orele 20:00-05:00 în zilele de weekend. De asemenea, magazinele vor funcționa doar până la ora 18:00, iar sălile de sport sunt închise. Pentru zilele din timpul săptămânii, circulația va fi permisă până la ora 22:00, iar magazinele vor funcționa până la ora 21:00.

Pentru localitățile care au rata de infectare cu COVID-19 de peste 7.5 la mia de locuitori, circulația va fi restricționată între orele 20:00-05:00 în fiecare zi, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.


Aceste noi restricții au fost implementate de Guvern ca urmare a creșterii numărului de pacienți infectați cu COVID-19 care au forme severe. Majoritatea spitalelor din România de suport COVID funcționează la capacitatea lor maximă, iar în ultima săptămână numărul pacienților internați la Terapie Intensivă (ATI) a fost de peste 1.400.

CITEȘTE ȘI:

Rata incidenței COVID a SCĂZUT în Cluj-Napoca. Vezi rata de infectare pentru toate localitățile clujene

Ultimele Stiri
abonare newsletter