Actualitate

Un spaniol e șocat de prețurile din Cluj: „În Barcelona găseam apartament la banii ăştia şi în centru, nu la marginea orașului”

Un spaniol a fost șocat când a văzut prețurile exagerate pe care le au apartamentele în Cluj-Napoca. Miguel mărturisește că, de multe ori, prețurile la Cluj sunt mult mai mari decât în Barcelona.


 

Deși a venit în România ca mangaer pentru o firmă din Spania, iar șederea sa nu trebuia să depășească 2 ani, Miguel s-a îndrăgostit de o româncă.


 

Spaniolul a decis să rămână în Cluj-Napoca fiindcă „e la nivel mai ridicat decât restul țării”:


„M-am căsătorit cu o româncă, iar pentru că oraşul Cluj e foarte frumos şi e la un nivel mai ridicat decât restul ţării am decis să rămân aici. Îmi place România, îmi place mult Clujul, dar şi Oradea sau Braşovul, România chiar e o ţară frumoasă. Dar nu totul e idilic, aici m-am izbit şi de câteva lucruri ciudate”, mărturisește Miguel.

Prețuri exagerate în Cluj față de Barcelona

Miguel a rămas complet șocat când a văzut prețurile exagerate, în special la apartamente, scrie 3dots.ro. El a mărturisit că de multe ori prețurile sunt mai mari aici decât în Barcelona sau Palma de Mallorca.


Există chiar și apartamente la marginea Clujului „la prețuri comparabile” cu cele din centru sau zona semi-centrală din Barcelona:

„De multe ori văd în Cluj preţuri mai mari decât în Barcelona sau Palma de Mallorca. Ştiu că Clujul e al doilea oraş al ţării economic şi cultural vorbind, dar preţurile sunt oricum exagerate. De exemplu, când am vrut să-mi iau un apartament am realizat că preţurile sunt de multe ori mai mari decât cele din marile oraşe spaniole.


Şi mai tare m-a uimit că erau apartamente la marginea oraşului la preţuri comparabile cu cele din zona centrală sau semi-centrală din Barcelona. Când mi-a prezentat un agent imobiliar preţurile, am realizat că în Barcelona găseam la banii ăştia şi în centru”, a spus spaniolul.

Spaniolul a făcut o comparație între prețurile din Cluj-Napoca, Barcelona și Palma de Mallorca. Rezultatele au fost de necrezut:


„Am fost surprins să văd apartament cu o cameră în Cluj, un fel de garsonieră, la 155.00 de euro. Tot acum, un apartament identic se vinde în centrul Barcelonei la 110.00 de euro, în timp ce în Palma de Mallorca am găsit apartament cu trei camere la 118.000 de euro. Să mai zic că în Cluj un apartament cu trei camere costă 228.000, adică dublu?”, adaugă Miguel.

CITEȘTE ȘI:

Doi soți din Cluj și-au cumpărat un apartament cu 70.000 de euro și s-au trezit cu podeaua prăbușită

 

560.000 de euro pentru un coteț de apartament în Cluj-Napoca. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter