Actualitate

Scandal la rezilierea contractului de pe A3. Straco cere daune de peste 461 de milioane de lei

Straco cere daune de 461 de milioane de lei de la CNAIR. Firma amenință că va porni un proces în instanță, dacă CNAIR nu va recunoaște firma Restra Construct SRL drept subantreprenor.

 

 


Firma Straco cere daune de 461 de milioane de lei de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Digi24. Românii de Straco au fost goniți la începutul lunii de pe pe tronsonul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

 


Straco cere daune de 461 de milioane de lei

Tribunalul București a admis contestația depusă de firma Straco privind reziliera contractului de 280 de milioane de lei pentru construirea celor 16 kilometri din A3, din acest motiv a venit și notoficarea trimisă de firma românească. Decizia a fost atacată de CNAIR la Curtea de Apel București, iar constractul a fost reziliat după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că progresul construcției în ultimele cinci luni a fost de doar 1 %.

În notificare, Straco acuză Compania de Drumuri că nu și-a îndeplinit obligațiile și refuză să recunoască firma Restra Construct SRL drept subantreprenor, lucru care a împiedicat ducerea la bun sfârșit a contractului.


„Prin neaprobarea Restra Construct SRL restrângeți nejustificat, netemeinic și nelegal, capacitatea Straco de a executa lucrarea”, se arată în documentul citat, obținut de Digi24.

„Prin obținerea de către Restra a calității de subantreprenor acesta va putea susține Straco în mod definitiv în executarea contractului, atât pe chestiunea de execuție, dar și pe chestiunea asigurării garanției de bună execuție în temeiul contractului și prelungirea duratei de existență a acesteia”, se mai arată în notificarea trimisă de constructor Companiei de Drumuri.


CNAIR acuză firma că nu îndeplinea condițiile de subantreprenori

CNAIR spune că firma Restra Construct SRL nu îndeplineau condițile de subantreprenori. Cu toate acestea, cei de la Straco amenință că se vor adresa instanței, în cazul în care CNAIR nu recunoaște firma Restra Construct SRL drept subantreprenor.

Un asemenea proces ar putea bloca relicitarea lucrărilor rămase, iar asta înseamnă că cei 16 kilometri din A3 riscă să nu fie construiți pentru o bună bucată de timp.


Pe data de 11 martie, CNAIR a anunțat că a notificat antreprenorul în vederea relizării contractului pentru pproiectarea și execuția lucrărilor a sectorului de autostrada Chețani-Câmpia Turzii.

„Joi, 11 martie 2021, CNAIR a notificat antreprenorul Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Total Road SRL - SC Specialist Consulting SRL în vederea rezilierii contractului "Proiectare şi Execuţie pentru Realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, Lotul 3: Cheţani - Câmpia Turzii, km 21+500 - km 37+191

Precizăm că după deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Chețani, în data de 18.09.2020, Antreprenorul a redus considerabil ritmul de execuție a lucrărilor. La data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în prezent progresul fizic înregistrat este de 37,86%”, ", se menţionează în comunicat transmis de CNAIR.

CITEȘTE ȘI:

S-a blocat rezilierea contractului pentru tronsonul Chețani-Câmpia Turzii din A3. Drulă: „Vreau să știu cine a luat această decizie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter