Actualitate

Construcții ilegale în Florești, oprite de poliție. Sancțiuni de peste 15.000 lei în ultima lună

Polițiștii din Florești au oprit construcțiile desfășurate fără autorizație în zona extravilană a comunei și au dat amenzi piperate.

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că polițiștii au identificat mai multe lucrări de amenajare a unor terenuri aflate în extravilanul comunei și au aplicat amenzi pentru construire fără autorizație. Doar în ultima lună, valoarea amenzilor pentru construcții ilegale a ajuns la 15.000 de lei.

 


„Am dispus Poliţiei Locale încă de la sfârșitul anului trecut, controale permanente cu raportări săptămânale, care au ca şi scop identificarea şi verificarea şantierelor existente pe raza comunei Floreşti. Vă asigur că verificările continuă pentru că lucrurile trebuie să se desfășoare cu respectarea regulilor și reglementărilor legale în vigoare. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 15.000 lei în ultima lună.

Ȋn cursul zilei de astăzi (luni, 29 martie - n.red.), reprezentanţi ai Poliţiei Locale - disciplina ȋn construcţii și ai departamentului de Urbanism, au identificat lucrări de amenajare teren (platforme şi taluzuri), deasupra străzii Stejarului, ȋn extravilan, fără autorizaţie de construcţie. A fost ȋncheiat un proces verbal de contravenţie şi au fost dispuse măsuri complementare. Tot ȋn zona străzii Stejarului precum și în alte zone, ȋn cursul zilelor trecute, au fost identificate construcții fără autorizaţie și au fost dispuse măsuri în conformitate cu legea. Astăzi s-a constatat că în unele cazuri măsurile nu au fost respectate, drept urmare s-au aplicat sancţiunile aferente. Astfel de fapte nu vor mai fi tolerate! Cei care vor respect din partea autorităților locale, trebuie să îl și ofere”, a transmis primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu.


De asemenea, edilul a lansat un apel la cetățenii care observă șantiere ilegale sau nereguli să sesizeze poliția.

„Lansez un apel tuturor, în cel mai serios mod, de a rămâne implicați în viața comunității, și să ne transmită sesizări privind şantierele fără panouri de identificare, sau cele unde constată că nu se respectă regulile şi reglementările ȋn vigoare şi să apeleze numărul de telefon al echipajului de Poliţie: 0727809866”, a mai spus Pivariu.


CITEȘTE ȘI

Malurile Someșului, pline de gunoaie. Primar Florești: „Patru persoane vinovate au fost sancţionate”

 

abonare newsletter