Actualitate

FOTO. ÎNGHESUIALĂ pe holurile Spitalului Militar, în ciuda EXPLOZIEI de cazuri COVID-19 din Cluj-Napoca

Deși Cluj-Napoca a depășit ieri rata de incidență de 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, pe holurile Spitalului Militar, pacienții sunt ținuți cu orele pe holuri, fără să se țină cont de distanțarea socială.

 

 


Aglomerație mare miercuri dimineață la Spitalul Militar de Urgență Dr. Constantin Papilian, unde zeci de pacienți au așteptat cu orele la coadă pentru analize, îmbulziți pe holuri și fără distanțare socială. Fotografia a fost surprinsă miercuri, în jurul orei 11 de un cititor Monitorul de Cluj.

 


„Am fost acolo la analize medicale, că doar acolo am găsit fonduri. Aveam programare de la 11, dar doar la 12 am intrat. Așa se păstrează distanțarea la Spitalul Militar, în timp ce numărul cazurilor a explodat în Cluj și se pune problema de carantină”, a transmis acesta.

Amintim că marți, 23 martie, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns în Cluj-Napoca la 6,39 la mia de locuitori. Cu toate acestea, prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a asigurat că încă nu se ia în calcul carantina.


Boc: „Nu intrăm în carantină, dar mall-urile ar putea fi închise”

Emil Boc a vorbit marți seară despre posibilitatea ca municipiul Cluj-Napoca să intre în carantină, dar și despre măsura închiderii mall-urilor. Primarul Municipiului Cluj-Napoca a oferit o serie de declarații la Antena 3 despre situația înregistrată la nivel național și posibilele măsuri. Emil Boc a discutat cu Florin Cîțu și exclude varianta carantinei.

Edilul Clujului așteaptă mai multă activitate din partea Poliției Locale și Poliției Naționale în lupta cu pandemia de COVID-19.


„Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a declarat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI


Noi restricții propuse la nivel național. Magazinele vor fi închise în weekend la ora 16:00, iar circulația restricționată după ora 20:00

 

abonare newsletter