Actualitate

Noi restricții propuse la nivel național. Magazinele vor fi închise în weekend la ora 16:00, iar circulația restricționată după ora 20:00

Noi restricții sunt discutate la nivel național pe fondul creștereii numărului de cazuri noi de COVID-19.

 

 


Conform Digi24.ro, Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să fie convocat, atunci când vor fi analizate mai multe posibile restricții. Pe masă există mai multe variante, dar cea mai plauzibilă este una cu diferențiere între restricțiile de weekend și restrul săptămânii. Astfel, magazinele vor fi închise la ora 16:00, iar circulația va fi restricționată de la ora 20.00 în weekend. Măsurile nu ar urma să se schimbe pentru restul zilelor.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, militează și el pentru restricții mai dure la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19. Arafat a răspuns pozitiv în momentul în care a fost întrebat dacă este de acord să fie implementate măsuri suplimentare.


„Da, În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (...) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi", spune Raed Arafat, conform Digi24.

Ultimele Stiri
abonare newsletter