Actualitate

„Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente”, tema următoarei dezbateri CIIC. Clujenii interesați pot participa la eveniment

Seria dezbaterilor CIIC continuă cu tema „Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente”. Evenimentul va avea loc joi, 25 martie, clujenii interesați având ocazia de a lua cuvântul și a prezenta idei legate de subiect.

 

 


O nouă dezbatere CIIC va avea loc joi, 25 martie, de la ora 17.00, tema acesteia fiind „Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente”. Evenimentul va fi organizat online, iar clujenii cu spirit civic pot lua cuvântul, expunându-și ideile legate de subiectul avut în vedere.

 


Dezbaterea este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, acesta fiind finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

CIIC încurajează implicarea cetățenilor

Cetățenii interesați să ia cuvântul pot adresa o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică, primind ulterior linkul de conectare în ziua dezbaterii, precum și detalii cu privire la intervenție.


„Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este locul unde culegem și dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea și dezvoltarea orașului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la orașul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care țin de dezvoltarea socială. CIIC își propune să aducă toate energiile pozitive ale orașului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate și dezbătute alături de experți. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității”, transmit organizatorii dezbaterii.

„Clujul Metropolitan”, tema ultimei dezbateri publice CIIC

Ultima dezbatere CIIC a avut ca temă „Clujul Metropolitan”, fiind discutate posibile strategii care ar putea duce la o creștere semnificativă a calității vieții în Cluj-Napoca. Totodată, au fost dezbătute soluții pentru ca municipiul Cluj-Napoca să ajungă orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din Europa Centrală și de Est, dezbaterea fiind moderată de primarul municipiului Cluj-Napoca și Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și coordinator CIIC.


Dezbaterea de joi, 25 martie, va fi transmisă live pe platforma ZOOM și pe pagina de Facebook a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).

CITEȘTE ȘI


Primele dezbateri publice din 2021. Economia, mobilitatea, locuirea și amenajări în două cartiere din Cluj sunt teme de discuție

Ultimele Stiri
abonare newsletter