Actualitate

Boc a cerut un masterplan pentru Bulevardul Muncii: „Vrem să fie totul ca la carte, nu ca în Hoia și Florești”

Emil Boc a cerut un masterplan pentru Bulevardul Muncii. El spune că deja s-au creionat câteva soluții, dar vor ca totul să fie ca la carte.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a cerut arhitecților să realizeze un masterplan pentru dezvoltarea urbanisitcă a Bulevardului Muncii. Potrivit acestuia, soluția finală va fi prezentată în luna aprilie a acestui an.

 


„20 aprilie 2021 va fi data comunicării pentru soluţia privind Bulevardul Muncii. Până atunci, am realizat o dezbatere aseară, vor mai fi două, trei, patru, în perioada următoare. S-au creionat 4 soluţii şi când se decide o vom comunica. Noi vrem planificare urbană, pentru calitatea vieţii, vrem ca această zonă să aibă viitor ca la carte, nu ca în Hoia şi Floreşti. Nu sunt autorizate de Primăria Cluj, dar lucrurile trebuie făcute cu cap. Aşa facem şi în Sopor. Stabilim drumurile, şcolile, grădiniţele, parcurile şi apoi construim, nu invers", a spus Emil Boc, la un post de radio local.  

Ideea a venit de la un proiect prezentat de Arhimar Serv, în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), care l-a făcut pe Emil Boc să ceară un masterplan pentru zona dintre Bulevardul Muncii și Someș.


Masterplanul ar urma să fie realizat pe modelul Sopor în termen de 6 luni.

„Un masterplan pe aproximativ 300 de hectare în zona Bulevardului Muncii, în aria industrială. Acesta va stabili exact circulațiile, zonele de activitate industrială, zonele de locuire, bulevardele, conexiunile, parcurile, creșele, grădinițele. Această lucrare ar pune ordine în dezvoltarea acestei zone pe următorii 20 de ani", a spus primarul muncipiului Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

Primarii din inelul 1 al zonei metropolitane Cluj, „mână în mână” pentru amenajarea malurilor Someșului, de la Gilău până la Bonțida

abonare newsletter