Actualitate

Atenție șoferi! Strada George Coșbuc, blocată din cauza lucrărilor de modernizare. Se circulă pe o singură bandă

Strada George Coșbuc și tronsonul dintre Stadion și Splaiul Independenței este blocat din cauza lucrărilor de modernizare. Clujenii sunt sfătuiți să găsească un traseu alternativ.

 

 


Strada George Coșbuc, adiacentă Parcului Central este blocată, la fel și tronsonul dintre Stadion și Splailul Independenței din cauza lucrărilor de modernizare a străzilor din zona respectivă.

 


Traficul auto pe Aleea Stadionului și parțial pe  strada Uzinii Electrice se desfășoară pe o singură bandă, motiv pentru care ciruculația este îngreunată. Clujenii care tranzitează zona sunt sfătuiți să găsească un traseu alternativ.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat săptămâna trecută că șantierul din parc va fi până în vară, lucrările încurcând traficul auto.


Până în acel moment, pe străzile din zonă vor fi aplicate numeroase restricții de circulație.

„Până în 31 iulie, în acea zonă vom avea restricții de trafic. Nu vom închide traficul, dar vom avea restricții. Se va lucra sub trafic atât pe Iuliu Hossu, pe Coșbuc, Sindicatelor, cât și pe Vasile Alecsandri, dar la sfârșitul drumului toată partea asta de sacrificiu va merita pentru că vom avea niște străzi moderne. Vom avea mai mulți arbori noi, peste 114 arbori noi față de cei existenți pe aceste străzi. Ca să nu mai vorbim de rastele pentru parcare de biciclete, zeci sau sute de bănci cu spătar și fără spătar, (...) dar este o lucrare mai amplă și durează până în 31 iulie pentru că acolo trebuie să se lucreze la curent, trebuie să se lucreze cu cablurile în subteran, cu gazul pentru a schimba conducta, cei de la compania de apă ca să nu fie probleme. Toate acestea sunt în prealabil realizate, după care venim noi cu partea de modernizare”, a explicat Emil Boc, sâmbătă, 6 martie.


Cum se va moderniza strada George Coșbuc?

Pentru strada George Coșbuc lucrările prevăd reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu dale de piatră naturală, similar cu străzile adiacente din zona centrală.

Se vor amenaja: 25 de locuri de parcare, 16 rastele pentru parcare biciclete, 10 bănci cu spătar și fără spătar, 22 pubele, 29 de arbori noi și 24 de stâlpi de iluminat.


Valoarea investiției : 5.727.410,71 lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI:

Șantierul din zona Parcului Central încurcă traficul până în vară. Boc: „E o lucrare amplă, dar merită sacrificiul”

 

abonare newsletter