Actualitate

Se caută soluții pentru metrou. Boc: „Oamenii au ajuns pe lună. Nu trebuie să sărim în Someș pentru că am găsit un bulgăre de sare”

Emil Boc este încrezător în faptul că proiectul metroului nu va fi afectat de apariția unui bulgăre de sare pe traseul stabilit.

 

 


Primarul susține că oamenii, de-a lungul timpului, au avut de trecut peste mai mari provocări.

 


Ba chiar, cu ajutorul științei, oamenii au ajuns pe lună și au construit „tunele pe sub mări”. El este convins că un bulgăre de sare nu va opri construcția metroului.

„Oamenii au ajuns pe lună, acum au ajuns pe Marte, au construit tunele pe sub mări, n-or fi în stare să facă un metrou dacă întâlnim un bulgăre de sare?”, evidențiază Emil Boc la radio.


Edilul spune că problema care a apărut nu este un capăt de linie și nu trebuie dramatizată. Cu ajutorul specialiștilor, proiectul va fi finalizat cu bine, deși costurile vor fi mai ridicate.

„E treaba specialiștilor, a tehnicienilor care au acum tehnologie de ultimă generație ce permite orice. Trebuie să ne spună cum se poate face, care e treaba, luăm și studiul de fezabilitate care va fi gata în acest an și ne vor da răspunsul la această întrebare. Nu trebuie să sărim în Someș, vai că am găsit un bulgăre de sare. Am găsit bulgăre de sare și acum 2.000 de ani când au fost romanii”, a explicat Boc.

abonare newsletter