Actualitate

Costurile metroului vor crește din cauza zăcământului de sare. Tarcea: „Deja se caută soluții”

Dan Tarcea a spus că bulgărele de sare descoperit pe traseul metroului nu va fi o problemă atât de mare, iar în acest moment se caută soluții pentru remedierea problemei. De asemenea, costurile proiectului vor crește puțin.

 

 


Metroul din Cluj-Napoca a întâmpinat primele probleme din cauza unui bulgăre de sare descoperit pe traselul stabilit. Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a spus că această problemă va fi remediată și că nu este imposibilă construirea metroului. De asemenea, el a mai spus că este posibil să crească puțin costurile proiectului.

 


„Eu mă bucur că s-au identificat problemele care au apărut. Municipiul este pe un zăcământ de sare, care vine de la Turda, prinde și Clujul, deci este un zăcământ mult mai mare. Undeva din zona Bisericii Sfântul Petru până în Someșeni este identificat acest zăcământ de sare. În acest moment, specialiștii fac toate săpăturile necesare și vor veni cu soluții pentru acest proiect. Oamenii au reușit să construiească autostrăzi și tuneluri pe sub apă, cu siguranță și la noi vor găsi soluțiile optime pentru finalizarea acestui proiect. Este posibil să crească costurile proiectului, dar vor fi nesemnificative în comparație cu valoarea totală a proiectlui”, a spus Dan Tarcea la un post de radio local.

Metroul din Cluj-Napoca va fi gata în 11 ani

Proiectul Metroului a început în 2020 și are 11 ani la dispoziție pentru a fi terminat, dar planurile au fost date peste cap încă de la primele proiecții. Specialiștii au descoperit că în zona Podului Ira există un zăcământ important de sare, iar traseul magistralei ar putea să fie schimbat.


Zona Podului Ira este unul dintre cele mai importante puncte din proiectul metroului. Conform proiectului, în zona respectivă va fi făcută legătura între metrou și trenul metropiltan care ar urma să ducă până la Aeroportul din Cluj.

Edilul Emil Boc a făcut această precizare cum că ar fi un bulgăre de sare pe traseul stability pentru metroul din Cluj-Napoca.


„Experţii, în acest moment analizează toate soluţiile şi vă pot asigura că există soluţii, acum 50 de ani omul a ajuns pe Lună, acum a ajuns pe Marte, vă daţi seama că se va putea face un metrou chiar dacă întâlneşte un bulgăre de sare în cale.”, a declarat Emil Boc pentru Știrile ProTV.

CITEȘTE ȘI:


Mobilitatea următorilor 10 ani la Cluj, prezentată în cadrul dezbaterii CIIC. Se anunță proiecte majore de infrastructură și soluții de transport alternativ

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter