Actualitate

În plină pandemie, tinerii din Cluj nu poartă mască! Măsurile de siguranță sunt „uitate” de adolescenți. FOTO

Unii tineri din Cluj-Napoca încalcă restricțiile și nu poartă mască în autobuze. De asemenea, distanțarea fizică este altă măsură care nu le este „cunoscută”.

 

 


Municipiul Cluj-Napoca este în scenariul roșu, rata de incidență a cazurilor COVID-19 fiind de 4,22. Prin urmare, restricțiile sunt foarte stricte, clujenii fiind nevoiți să poarte mască de protecție în orice spațiu public. Cu toate acestea, unii clujeni se împotrivesc restricțiilor și nu poartă mască în spațiile publice.

 


Un caz de astfel s-a întâmplat chiar astăzi într-un autobuz din Cluj-Napoca, care deobicei este foarte aglomerat, linia 25. Trei tineri au ignorat restricțiile, fiind apropiați unul de celălalt și fără mască de protecție.

De multe ori, specialiștii au atras atenția la mijloacele de transport, ele fiind locuri în care riscul de infectare cu COVID-19 este ridicat.


Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică a spus în urmă cu ceva timp că trebuie limitat numărul de persoane dintr-un autobuz.

„Trebuie limitat numărul de persoane în transportul în comun. Cum se făcea la supermarket-uri în primăvară. Doar că la magazine circulă mult mai ușor aerul, pentru că este un spațiu mai mare, în timp ce în autobuze spațiul este prea mic și transmiterea este semnificativă. Această măsură trebuia introdusă de mult timp în Cluj”, afirmă expertul în sănătate.


CITEȘTE ȘI:

15 localități din Cluj, în scenariul ROȘU! Vezi rata de incidență pentru fiecare localitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter