Actualitate

Se dă startul programărilor pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer. Cine are prioritate?

Se dă startul programărilor pentru vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani. Începând de luni, 1 martie începe și procesul de vaccinare cu Pfizer.

 

 


Persoanele peste 65 de ani se pot programa începând de astăzi pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

 


„Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi", au anunțat reprezentanții CNCAV.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de astăzi, 27 februarie și se adresează tuturor persoanelor care au peste 65 de ani, persoane cu boli cronice și persoane cu dizabilități.


„Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro", a mai transmis CNCAV.

În același timp, campania de vaccinare a profesorilor continua până pe 10 martie. De asemenea, continua imunizarea și pentru persoanele nedeplasabile, care fac dializă și pentru persoanele fără adăpost.


De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

CITEȘTE ȘI:


Bătrânii din Cluj au rămas fără locuri la vaccinarea anti-COVID! Subprefect: „Situația este una delicată”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter