Actualitate

Dohotaru, amenințat de iubitul șefei Ariilor protejate din Consiliul Județean: „Mi-a spus că o să mor în chinuri la Tarnița”

Adrian Dohotaru susține că a fost sunat și amenințat cu moartea de către Abdul Rahim, iubitul Rocsanei Contraș, șef birou grad II la Salvaspeo Cluj și a Ariilor protejate montane administrate de Consiliul Județean Cluj.

 

 


UPDATE: Rocsana Contraș, precizări privind relația cu Abdul Rahim: „Afirmațiile privind viața mea personală sunt eronate“

 

 

UPDATE: Abdul Rahim a transmis un drept la replică pe acest subiect. Citește AICI ce a avut de spus omul de afaceri în apărarea lui.

Adrian Dohotaru, fost deputat independent și unul dintre cei mai vocali susținători a interzicerii ambarcațiunilor motorizate de pe Lacul Tarnița, a povestit pe pagina sa de Facebook că a fost sunat și amenințat cu moartea de Abdul Rahim, iubitul Rocsanei Contraș, șefa numită politic la conducerea Salvaspeo Cluj și a Ariilor protejate montane administrate de Consiliul Județean Cluj. El a reprodus pe rețeaua de socializare conversația avută cu Abdul Rahim.


„Mi-a spus că o să «mor în chinuri la Tarnița», că o să mă înec. M-a făcut «bă, homosexualule!» în mod repetat, la care l-am întrebat ce are cu homosexualii. După care mi-a zis că n-are nimic, dar că «ar face dragoste cu mine». Bineînțeles, la așa replică, i-am recomandat un psiholog, un psihiatru chiar. La care a replicat că psihologii sunt «ca voi, politicienii, niște mincinoși».

Mi-a zis că a fost deja la psiholog și că psihologul și-a rupt diploma de față cu Abdul și psihologul a zis că în viața lui nu a văzut om așa deștept ca Abdul. După care a trecut la soluții pentru Tarnița: gard electric de 8 metri și pază de la Armata. Dar Armată adevărată, nu Armata pe care o șpăguiesc eu, mi-a zis Abdul în elanul său de luptă anticorupție”, a scris Dohotaru pe pagina sa de Facebook.


Dohotaru, amenințat că „se va îneca” în Lacul Tarnița

Activistul clujean a explicat și contextul în care a fost contacta de Abdul Rahim, și anume după audierea publică a Consiliului Județean pe tema regulamentului de navigație la Tarnița.

„Contextul în care Abdul Rahim mă sunase e după audierea publică a Consiliului Județean pe tema regulamentului de navigație la Tarnița, la care s-a autopropus să fie el persoana care supraveghează lacul (deci nu doar Rocsana Contraș, sefa biroului de Arii Protejate de la Consiliul Județean, responsabilă pentru implementarea regulamentului de navigație, căreia i-am cerut demisia prin petiția noastră). (...)


PS: Dragă Abdul, nu mă interesează cum funcționează motorul la skijetul tău ori la bărcile tale cu motor. Când nu poluează apa, sigur poluează sonor, deci nu mă mai suna ca să îmi povestești de motoare. Plus că ar fi super dacă nu m-ai amenința cu moartea. Abdul, tu știu că ai zis să te înregistrez în timp ce mă ameninți că nu îți pasă, dar chiar cred că e mai ok să mergi la un psiholog. Poate prinzi unul care nu își rupe diploma spunând că ești cea mai deșteaptă persoană pe care a cunoscut-o că poate nu ești. Hai că chiar vreau să îți fie bine!”, a mai scris Dohotaru.

Peste 8.000 de persoane au semnat o petiție adresată Consiliului Județean Cluj, Hidroelectrica, CN Apele Române – ABA Someș Tisa, respectiv Căpităniei Dej, prin care solicită demiterea „PNL-istei Rocsana Contraș”, șef birou grad II la Salvaspeo Cluj și a ariilor protejate montane administrate de Consiliul Județean Cluj.


Pedepse aspre pentru șmecherii de pe Tarnița și Beliș-Fântânele

Odată cu scoaterea lor de pe lista apelor navigabile, Consiliul Județean Cluj reglementează într-un final folosirea ambarcațiunilor pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele, ambele din județ.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 665/2008, lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele au fost declarate căi navigabile interioare, supravegherea și controlul navigației pe acestea fiind realizate de Autoritatea Navală Română, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Nemulțumiți că apa pe care o beau este contaminată de bărcile cu motor și skijeturi, clujenii au luat atitudine în ultimii ani.

Atât Lacul Tarnița, cât și Lacul Beliș-Fântânele reprezintă o zonă naturală protejată de interes județean, această calitate fiind stabilită încă din 1994, printr-o Decizie a Delegației Permanente a Consiliului Județean Cluj. În urma regulamentului propus de CJ Cluj, Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj va asigura supravegherea și controlul în ariile naturale protejate, precum și în zonele imediat învecinate, dar și constatarea si aplicarea de sancțiuni.

CITEȘTE ȘI

Pedepse aspre pentru șmecherii de pe Tarnița și Beliș-Fântânele. Regulamentul care interzice bărcile cu motor. Care sunt excepțiile?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter