Actualitate

Dispecerul de la Urgențe a refuzat să trimită o ambulanță pentru o fetiță de doi ani care sângera. VIDEO

O angajată a Serviciului de Ambulanță Cluj a refuzat să trimită o autospecială pentru o fetiță de doi ani care urina sânge. Managerul a demarat o anchetă în acest caz.

 

 


O discuție halucinantă a avut loc între un clujean și femeia de la Serviciul de Ambulanțe din Cluj. Clujeanul a sunat pentru că fetița sa a urinat sânge, iar femeia de la ambulanță a refuzat să trimită un echipaj medical, pe motiv că aceasta nu ar fi o urgență, potrivit stirileprotv.ro.

 


Discuția a avut loc anul trecut în luna noiembrie, dar abia astăzi, 15 februarie tatăl fetiței a reușit să intre în posesia convorbirii telefonice, după ce a făcut o cerere la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Tatăl fetiței: - Nu am medic de familie la ora asta. Am observat când urina că are sânge, am schimbat-o de pampers și plânge.


Femeia de Urgențe: - Nu este o urgență, iar eu nu răspund pentru fata drumneavoastră. Nu trebuia să lăsați să se ajungă aici. E foarte probabil să nu te fi uitat bine la ea, eu nu răspund. Ce mă înveți tu pe mine? Tu să îți vezi de copil. Asta nu este o urgență.

„Doamna de la urgențe nu a vrut să îmi dea o ambulanță pentru fetiță. M-a jignit și m-am simțit foarte rău. Mi-a spus că nu îmi îngrijesc copiii, iar asta m-a deranjat foarte mult. Fata mea urina sânge, nu cred că nu era o urgență”, a declarat tatăl fetiței, pentru sursa citată.


După al treilea apel a fost trimisă o ambulanță

Abia după al treila apel telefonic la 112 a fost trimisă o ambulanță, spun părinții. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Cluj au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat mai exact.

 „Este o anchetă în curs. Comunicarea cu pacienții trebuie să fie pe prim plan. Este un loc de muncă stresant, un loc în care agitația este foarte mare”, a spus managerului Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu.


Din fericire, fetița este sănătoasă în acest moment, dar părinții vor să se ia măsuri în ceea ce privește modul de abordare a celor care lucrează la urgențe.

abonare newsletter