Actualitate

Cod galben de polei și viscol. Șoferii, atenționați de CNAIR

Codul galben de vreme rea se prelungește. O avertizare de polei și viscol îi vizează și pe șoferi.

 

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis un avertisment privind prelungirea codului galben de vremea rea, până vineri la ora 18.00. Sunt prevăzute un cod galben de polei și un cod portocaliu de vânt, fiind anunțate ninsori viscolite în nord-vestul, nordul, centrul, estul și sud-estul țării.

 


Codul portocaliu de vânt și viscol vizează Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.

Ploi transformate în ninsori

„Facem apel la conducătorii auto să circule cu atenție și prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, transmite CNAIR.


Astfel, în regiunile menționate, în noaptea de joi spre vineri vor fi precipitații sub formă de ploi, apoi predominant ninsori. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent, iar local se va semnala polei sau ghețuș.

Se anunță vânt inclusiv sâmbătă

„Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.


În același timp, intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă, dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova”, mai informează CNAIR.

CITEȘTE ȘI


COD GALBEN de ninsori, viscol, descărcări electrice în toată țara

abonare newsletter