Actualitate

COD GALBEN de ninsori, viscol, descărcări electrice în toată țara

Cod galben în toată țara de ninsori abundente, viscol, descărcări electrice și alte fenomene meteorologice periculoase.

 

 


ANM a emis o atenționare meteorologică de cod galben în toată țara, în intervalul 11 februarie, ora 12:00 - 12 februarie, ora 12:00.

 


Fenomene vizate răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei.

„Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată”, se arată în avertizare.


Ninsorile vor predomina la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, după care și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter