Actualitate

Clujul își schimbă prefectul! Mircea Abrudean va fi înlocuit de un membru UDMR

Mircea Abrudean, prefectul Clujului, nu va mai ocupa această funcție și urmează să fie înlocuit de un membru UDMR.

 

 


Tasnadi Szilard va fi noul prefect al județului Cluj în urma unei ședințe extraordinare care a avut loc la București. Mircea Abrudean va fi promovat în funcția de Secretar de Stat ajdunct în cadrul Guvernului Cîțu.

Abrudean a fost instalat în funcția de prefect al județului Cluj pe 13 decembrie, 2019 și a avut de înfruntat una dintre cele mai grele pandemii. Între UDMR, USR și PNL au fost mai multe discuții dure pe tema prefecților din fiecare județ. PNL a vrut să își instaleze oameni în toate marile județe, lucru care nu le-a convenit celor de la USR.


Abrudean a vrut secretar de stat al Guvernului

Mircea Abrudean s-a luptat cu Tiberiu Horațiu Gorun și Tănase Stamule pentru funcția de secretar de stat în actualul Guvern. Mai multe organizații PNL din Ardeal l-au susținut pe Abrudean, dar Cîțu l-a ales pe Goran.

Tiberiu Horaţiu Gorun a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial. Anterior, Tiberiu Horaţiu Gorun a deţinut funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor. Printr-o altă decizie, premierul a decis eliberarea lui Dragoş Condrea din funcţia de secretar general al Guvernului


Cine este Mircea Abrudean?

Absolvent al Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla, ulterior absolvent al Facultății de Studii Europene, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, numele lui Abrudean apare în celebrul dosar al fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu.

În 2016, de Mircea Abrudean, pe atunci candidat la Camera Deputaților, se legau discuții ce indicau posibile deturnări de fonduri din proiecte europene care, însumate, ar fi ajuns la circa 9 milioane de euro. Din afacerile de consultanță a reușit să raporteze numai în 2013 pe firma sa peste 100.000 de euro profit, adică 9.000 de euro profit lunar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter