Actualitate

BREAKING NEWS - INCENDIU la un spital COVID19 din București. Patru bolnavi AU MURIT CARBONIZAȚI

Patru pacienți internați au murit în incendiul izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş'“ din București. Peste 120 de bolnavi au fost transferați.

 

 


Patru oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş'“ din București. Peste 120 de pacienți au fost transferați la alte spitale. A fost declanșat „planul roșu“.

 


 

UPDATE. ORA 7.20. PATRU OAMENI AU MURIT în incendiul de la Spitalul „Matei Balș“. Intervenția pompierilor s-a încheiat.

 


Incendiul izbucnit vineri dimineaţa la Institutul „Matei Balş“ din București a fost stins, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. „Nu mai avem alte persoane în stare critică“, a precizat şeful DSU.

Potrivit lui Arafat, „rămâne problema în mâna celor care vor investiga cauza incendiului".


„La momentul în care ştim care este cauza, o să vină cu rezultatele. La acest moment, nu vom da speculaţii, bănuieli", a mai spus Arafat.

102 persoane au fost evacuate vineri dimineaţa, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş“ din București.


Primul apel la 112 a fost primit la dispeceratul ISU la ora 5.05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5.13, după opt minute.

„Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane - până la un număr de 102 - au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane“, a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU.

„Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 - 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului", a precizat Şchiopu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

„Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patru sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. - decedate). (...) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme", a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat citat de Agerpres.

 

UPDATE ORA 06.33 Incendiu la „Matei Balș". Au murit trei pacienți.

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat că trei persoane au murit în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş“ din București.

„Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare“, se arată într-o informare a MS.

 

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului „Matei Balş“ din Capitală. A fost declanşat planul „roşu“.

 

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire. Potrivit ISU, în clădire erau aproximativ 100 de persoane. Incendiul a fost stins. Pacienţii răniţi au fost preluaţi de ambulanţe SMURD.

Un incendiu s-a întâmplat anul trecut la un spital din Piatra Neamț, unde 11 pacienți de la ATI au murit carbonizați după izbucnirea unui incendiu.Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are autorizaţie de securitate la incendiu obţinută acum 3 decenii. După această tragedie, autoritățile au controlat toate secțiile de ATI din țară, constatând că doar 211 spitale din România au autorizație ISU pentru prevenirea și stingerea incendiilor, din numărul total de 640.

 

CITEȘTE ȘI:

Nepăsare criminală! Nici măcar jumătate dintre spitalele din România NU au autorizație ISU

Ultimele Stiri
abonare newsletter