Actualitate

Nepăsare criminală! Nici măcar jumătate dintre spitalele din România NU au autorizație ISU

Doar 211 spitale din România au autorizație ISU pentru prevenirea și stingerea incendiilor. Numărul total de spitale din țară este de 640.

nici-macar-jumatate-din-spitalele-din-romania-nu-au-autorizatie-isu-pentru-incendii nici-macar-jumatate-din-spitalele-din-romania-nu-au-autorizatie-isu-pentru-incendii

 

 


Doar 211 de spitale din cele peste 640 din toată țara, au autorizație ISU pentru prevenirea și stingerea incendiilor. Datele au fost făcute publice de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

„Avem certitudinea că cele 200 x unităţi sanitare care sunt menţionate pe site-ul nostru au această autorizaţie, pentru că ele sunt unităţile care au intrat în procesul ciclului de acreditate de la începutul ciclului doi. Deocamdată avem garanţia că îndeplinesc această condiţie.


Marea majoritate a unităţilor evaluate până acum sunt unităţi private (...) Spitalele de psihiatrie funcţionează în clădiri vechi, unele chiar istorice. Nu pot obţine autorizaţia de securitate la incendiu, ci prevenire şi stingere a incendiului, dar în momentul acela, ISU e obligat să le dea o adresă pe care noi o înregistrăm, că pentru respectiva clădire nu există obligaţie legală a obţinerii'', a declarat Marius Filip, director ANMCS, pentru un post de televiziune.

Spitalul Județean din Piatra Neamț are autorizație ISU din 1990

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are autorizaţie de securitate la incendiu obţinută acum 3 decenii, în momentul construirii, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.


Incendiul care a provocat moartea a 11 persoane s-a produs la etajul doi al spitalului, însă doar etajele modernizate au obținut autorizații ISU în 2015 și 2016. Spitalul a obţinut autorizaţie de securitate la incendiu înainte de anul 1990.

Tragedia care s-a întâmplat sâmbătă seară în Piatra Neamț a atras atenția autorităților, iar luni au fost controlate toate secțiile de ATI din țară.


CITEȘTE ȘI:

FOTO. Imaginile groazei după incendiul de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. Paturi întregi au ars complet

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter