Actualitate

Clujean, exasperat de vecinul care se juca noaptea pe calculator. Viața la bloc, un chin în pandemie

Un clujean a povestit cât de greu este să trăiești la bloc în pandemia de COVID-19 și chinul pe care l-a suportat din cauza unui vecin gălăghios.

 

 


Pandemia de COVID-19 a schimbat viețile tuturor, iar munca de acasă sau cumpărăturile online au devenit o obișnuință. Actuala situație sociala a adus și părți bune, dar și părți rele.

 


Timpul petrecut în apartament a scos la iveală adevărați monștrii în viața de cuplu, dar și o realitate cruntă numită vecinii gălăgioși.

Printr-o situație similară a trecut Horea, un tânăr din Cluj-Napoca, pe care un vecin pasionat de jocurile pe calculator a reușit să îl trezească în miezul nopții de mai multe ori.


 „Se juca noaptea pe calculator cu căștile pe urechi și la un moment dat mă trezeam pe la 2-3 noaptea de sunetele pe care le făcea că se bucură, că urlă. Pur și simplu, noaptea, când mă puneam la somn, deja aveam o stare de anxietate, că deja mă gândeam la situația cu acel vecin.”, a declarat Horea pentru Stirile Protv.

Tânărul a reușit să-l potoleasc pe vecinul gălăghios doar în momentul în care acesta a organizat o petrecere. Horea a sunat la Poliție și l-a reclamat pentru că dădea muzica prea tare.


Viața la bloc, un chin în pandemie

Statistcile arată că românii au investit mai mult în confortul propriu în ultimele luni și au efectuat lucrări de amenajare în apartamente. Certurile și bătăile între parteneri au crescut în pandemie, totul fiind datorat timpului mare petrecut împreună. Lucrările de modernizare din apartamente provoacă neplăceri vecinilor, fiind înregistrate numeroase plângeri pe această temă.

Zgmotele provocate de vecini sunt o adevărată problemă la bloc, iar acest lucru este și din cauza pereților subțiri. Mulți constructori nu respectă regula conform căreia apartamentele vecine trebuie să aibă alăturate camere cu același rol. De exemplu, dormitorul meu trebuie să aibă perete comun doar cu dormitorul vecinului.


O soluție în acest sens este o izolare suplimentară a apartamentului, dar și acest lucru implică lucrări de amenajare și costuri între 10.000 și 15.000 de euro în funcție de pretenții și mărime.

Ultimele Stiri
abonare newsletter