Actualitate

Licitația pentru Parcul Feroviarilor, „pusă pe pauză”. Procedura a fost contestată la CNSC

Licitația pentru lucrările de execuție la obiectivul „Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor” a fost suspendată.

 

 


Licitația pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor la Parcul Feroviarilor a fost suspendată temporar, după ce o firmă interesată de lucrare a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) procedura, cerând modificarea caietului de sarcini. Astfel, până la soluționarea contestației, licitația a fost suspendată, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, pentru monitorulcj.ro.

 


„Au fost vreo 14 firme înscrise care au făcut tot felul de solicitări. Le-am răspuns celor care au făcut solicitările, deci încă nu a fost atins termenul limită de depunere a ofertelor. Una dintre firme a făcut o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), pentru modificarea caietului de sarcini și până în momentul în care CNSC clarifică acest aspect, adică ne spune dacă trebuie sau nu să modificăm caietul de sarcini, este suspendată licitația. Nu este suspendată procedura de licitație, ci doar partea preliminară a ei, pentru că se află încă în faza de depunere a ofertelor”, a declarat Dan Tarcea.

Licitația privind lucrările de execuție la obiectivul „Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor” a fost lansată de Primăria municipiului Cluj-Napoca  în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în noiembrie 2020.


Potrivit anunțului, valoare totală estimată a contractului se ridică la 43.280.882,27 de lei (peste 8,8 milioane de euro, fără TVA), durata de execuție fiind de 22 de luni. Pentru finanțarea investiției, municipalitatea speră la atragerea de fonduri europene.

Patru mari obiective de investiții în Parcul Feroviarilor

În cadrul proiectului de modernizare a Parcului Feroviarilor sunt cuprinse patru obiective. Mai întâi, se va amenaja Parcul Feroviarilor, în suprafață de 53.457 metri pătrați, prin plantarea de arbori și alte tipuri de vegetație, amplasarea de bănci moderne, echipamente de joacă și de fitness, realizarea unui loc pentru jocuri de masă, instalarea de cișmele, rastele pentru biciclete, iluminat public.


De asemenea, vor fi realizate două lacuri de agrement (unul de 1.088 mp, celălalt de 548 mp), despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea. Parcul Feroviarilor va oferi astfel un nivel ridicat de biodiversitate, toate amenajările propuse ținând cont de obiectivele legate de protejarea naturii și a mediului înconjurător.

Noi alei pietonale, amfiteatre, platforme pentru odihnă

Mai apoi, lucrările de modernizare cuprind amenajarea străzii Parcul Feroviarilor, prin înlocuirea integrală a pavajului, a mobilierului urban și a sistemului de iluminat, precum și prin plantarea de arbori. Vor fi amenajate piste pentru biciclete și vor fi amplasate stații de alimentare pentru bicicletele și trotinetele electrice.


De asemenea, investiția propune reamenajarea malurilor râului Someșul Mic din dreptul Parcului Feroviarilor, prin amenajări peisajere, noi alei pietonale (din lespezi de piatră), vegetație, mobilier urban și iluminat cu sistem LED.

Într-un final, obiectivul de investiții va cuprinde și realizarea a două pasarele pietonale destinate pietonilor și bicicliștilor, care vor face legătura cu parcul, dinspre strada Traian. Tot pe malurile Someșului Mic vor fi construite două amfiteatre de mici dimensiuni și două platforme pentru odihnă.

CITEȘTE ȘI

Cine modernizează Parcul Feroviarilor? Lucrările de execuție vor dura aproape doi ani

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter