Actualitate

VIDEO. Clujenii au venit în număr mare la Slujba de Înmormântare a Episcopului Florentin Crihălmeanu

Sute de clujeni s-au adunat în fața Catedralei Greco-Catolice din Piața Timotei Cipariu pentru a-și lua rămas bun de la PS Florentin Crihălmeanu.

 

 


Clujenii au îndurat frigul și s-au adunat în număr mare la înmormântarea PS Florentin Crhihălmeanu, unul dintre cei mai apreciați oameni din rândul greco-catolicilor.  Cu măști și cu respectarea distanțării sociale, clujenii au îndurat cele - 7 grade Celsius și au asistat la Slujba de Înmormântare a PS Florentin Crihălmeanu.


Vă reamintim că marți, 12 ianuarie 2021, a murit la Cluj PS Florentin Crihălmeanu, episcop al eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. Născut la Iași în 1959, a urmat cursuri clandestine de teologie și a fost sfințit preot în 1990.

Consacrat episcop în 1997 de Sfântul Ioan Paul al II-lea, a devenit episcop al eparhiei de Cluj-Gherla în 2002. Potrivit Biroului de presă al eparhiei, regretatul episcop era afectat de COVID-19 de la sfârșitul lunii decembrie, dar starea lui era una bună. Împlinise acum câteva luni 61 de ani de viață și 31 de ani de preoție.

abonare newsletter