Actualitate

Conflictul dintre Emil Boc și ministrul Sănătății continuă! „Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc continuă conflictul cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Edilul a spus că dacă Vlad Voiculescu nu rezolvă problema finanțării pentru organizarea centrelor de vaccinare, primarii vor fi nevoiți să ia banii din bursele elevilor, sau alte obiective de investiții.

 

 


Emil Boc nu este mulțumit de activitatea ministrului Sănătății cu privire la organizarea centrelor de vaccinare pentru ce-a de a doua etapă de vaccinare anti-COVID-19.

 


„Așteptăm forma finală a OUG pe care sperăm ministrul Sănătății să o corecteze cu alocarea financiară pentru administrațiile locale. În Strategia Națională de Vaccinare, adoptată de guvern în decembrie, se spune foarte clar că pentru îndeplinirea obiectivelor date administrațiilor locale, guvernul alocă resurse de la bugetul de stat. Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe. Administrațiile locale nu doresc să mai fie Cenușăreasa. Am fost puși în fața faptului împlinit.”,a spus Emil Boc, la Digi24.

Primarul Emil Boc, care este și Președintele Asociației Municipiilor din România a spus că primarii vor fi nevoiți să taie din fondurile locale care trebuie investite în alte obiective, dacă nu vor primi banii din partea ministrului Sănătății.


„Ar însemna să luăm bani de la burse, de la creșe, de la obiective de investiții și să asigurăm susținerea financiară. Unii pot, alții nu pot. Vom compromite procesul de vaccinare din România, care este de interes național”, a declarat edilul, pentru sursa citată.

Emil Boc cere demisia lui Voiculescu?

De asemenea, edilul a spus că nu interferează cu decizia politică din coaliție, atunci când a fost întrebat dacă va cere demisia noului ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu.


„Chelutielile legate de centre și de dotare se ridică la 5 milioane de euro numai pentru Cluj-Napoca. Mâine avem discuții la nivel guvernamental pe marginea inclusiv a acestui subiect. În primul rând, ministrul Sănătății să facă actul normativ în concordanță cu legile statului român, să citească ordonanțele de urgență anterioare și să pună în concordanță actul normativ cu aceste texte. Este treaba politicienilor să rezolve problemele, nu interferăm cu activitate coaliției”, a mai declarat Boc.

Nemulțumirera cea mai mare a primarului municipiului Cluj-Napoca este ordonanța de urgență care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă fără ca documentul să prevadă și sursa de bani. 


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc l-a făcut praf pe noul ministru al Sănătății în direct: „Să își asume lucrurile, nu să plimbe hârtii din stânga-n dreapta”

abonare newsletter