Actualitate

Incendiu extins la centrala termică, într-un apartament din Cluj. Vecinii au simțit miros de gaz și au chemat pompierii

Flacăra de la un aparat electric defect a ajuns la centrală, într-un apartament de pe strada Porțelanului. Locatarii din bloc au sunat la 112 după ce au simțit miros puternic de gaz.

 

 


Potrivit ISU Cluj, un incendiu a izbucnit la un aparat electrocasnic, lăsat sub tensiune, extinzându-se apoi la centrala termică, aflată deasupra acestuia. Flacăra a ajuns și la centrală, însă norocul face că incendiul s-a stins cu apa scursă din instalația acesteia.

 


„O autospecială și o echipă de intervenție a furnizorului de gaze au fost alertate, în jurul orei 14:30, ca urmare a sesizării primite din partea locatarilor despre faptul că se simte miros puternic de gaz pe casa scării, a unui bloc de locuințe de pe strada Porțelanului din municipiul Cluj-Napoca.

Pompierii au sosit în același timp cu unul dintre proprietarii apartamentului, unde au găsit centrala termică a apartamentului distrusă de un început de incendiu și care a se stinsese cu apa scursă din instalația centralei. Deversarea de gaz a fost oprită de către specialiștii furnizorului de utilități.


Cercetările preliminare au arătat că incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un aparat electrocasnic, lăsat sub tensiune”, a transmis ISU Cluj.

abonare newsletter