Actualitate

Certificate false care atestă că nu ești infectat cu COVID19, de vânzare pe Facebook. Verificări mai aspre la granița țării

Polițiștii fac verificări mult mai aspre la granița țării, după ce au descoperit că mai mulți români au prezentat teste COVID falsificate.

 

 


 

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe țări au trecut pe lista cu risc epidemiologic ridicat, astfel că românii care se întorc în țară trebuie să prezinte un test negativ COVID-19. Autoritățile au descopeirt în ultima perioadă mai multe certificate medicale false.


 

Cele mai aspre condiții sunt pentru cei care vin din Marea Britanie, care are o explozie de cauzuri COVID-19. Toți românii care vin trebuie să prezinte un test COVID negative, dacă vor să intre îmn țară.


Pe unele grupuri de români de pe Facebook, care trăiesc în Marea Britanie, circulă anunțuri cu certificate medical care atestă că nu ești infectat cu COVID-19. Aceste certificate sunt falsificate, iar oamenii le oferă pentru o anumită sumă de bani, informează Digi24.

În urmă cu două săptămâni, autoritățile au depistat doi Bulgari care au încercat să intre în România cu un astfel de certificate medical falsificat. Cei doi Bulgari au încercat să mituiască polițiștii cu suma de 50 de euro.


De asemenea, au fost situații în care oamenii care voiau să intre în țară nu aveau un test COVID negativ, dar se întorceau după 30 de minute cu certificatul, cel mai probabi fals, care atesta că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

Polițiștii au înăsprit controalele și spun că sunt mult mai vigilenți. Cazuri de persoane cu certifiate false au fost întâlnite și pe aeroporturi din Franța.


CITEȘTE ȘI:

Sumele uriașe plătite de români pentru testele COVID. Câți bani au dat românii pentru teste care în alte țări sunt gratuite

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter