Actualitate

Vești bune! Clujenii afectați de pana de curent vor fi despăgubiți

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat că va exista la nivelul Comisiei Europene un fond prin care vor fi despăgubiţi cei afectaţi de pana de curent de vineri.

 

 


Românii afectaţi de pana de curent care a avut loc vineri după-amiaza în aproape toate statele europene vor putea fi despăgubiţi dintr-un fond constituit la nivelul Comisie Europene, iar dacă se va găsi vinovatul acestui incident, el va suporta despăgubirile, a anunţat, sâmbătă, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

 


„România a fost victima penei de curent ce a afectat aproape toate statele europene, nu cauza ei. Românii trebuie să ştie că în cazul unui incident european, cum este cazul în momentul de faţă, dacă nu se va reuşi să se stabilească cine este vinovat, atunci va exista la nivelul Comisiei Europene un fond prin care vor fi despăgubiţi cei afectaţi. Dacă se va găsi vinovatul acestui incident, el va suporta despăgubirile”, a scris ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

Cum se vor plăti despăgubirile?

El a transmis că despăgubirile se vor face prin instituţiile naţionale din fiecare ţară, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului din România este deja în legătură cu autorităţile europene de protecţie a consumatorului.


„În momentul de faţă, sistemul românesc de transport de energie electrică funcţionează în parametri normali”, a mai scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare.

Amintim că vineri după-masă, regiunea de Nord-Vest a țării a fost afectată de o avarie la rețeaua de alimentare cu energie electrică. La Cluj, semafoarele au fost nefuncționale, barierele de la parcări au rămas blocate, la fel și lifturile. Vezi detalii AICI!


CITEȘTE ȘI

Care a fost cauza avariei la rețeaua de curent? A demarat o ANCHETĂ

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter