Actualitate

Care a fost cauza avariei la rețeaua de curent? A demarat o ANCHETĂ

Avaria din Nord-Vestul țării a fost cauzată de un incident în rețeaua europeană, care a fost separată în două. A fost lansată o investigație.

 

 

Rețeaua de curent electric din nord-vestul țării a fost afectată de un incident din reţeaua electrică de transport europeană interconectată.


 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că avaria de la rețeaua de energie electrică din nord-vestul României a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată. El a dat asigurări că „Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope”. Totodată, Asociaţia Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa precizează că o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată de reţeaua interconectată a restului Europei, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă.


Ce a declarat ministrul Energiei?

„Întreruperea energiei electrice din zona de nord -vest a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată.

Astfel că a fost afectată și țara noastră. Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E.


De asemenea, aș dori să dau asigurări că Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope”, arată mesajul ministrului Popescu, publicat vineri seara pe Facebook.

Asociaţia Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa (ENTSO-E) a anunţat că stabilitatea sistemului de transport al energiei din majoritatea ţărilor europene nu a fost afectată de avaria înregistrată vineri după-amiază, între orele 14:05 CET şi 15:08 CET.


A demarat o anchetă

Într-un comunicat de presă, ENTSO-E precizează că o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată în perioada menţionată de reţeaua interconectată a restului Europei Continentală, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă de aproximativ 250 mHz.

„Acţiunile coordonate şi răspunsul imediat adoptat de operatorii de transport au asigurat că stabilitatea sistemului nu a fost afectată în majoritatea ţărilor europene”, susţine ENTSO-E.


Asociaţia adaugă că a fost demarată o investigaţie asupra cauzelor şi condiţiile în care s-a produs acest incident.

Cauzele și condițiile în care s-a produs incidentul care a dus la probleme în alimentarea cu energie electrică în nord-vestul țării urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E, anunță Transelectrica.

CITEȘTE ȘI

Avarie la rețeaua de curent în tot Clujul. Semafoare și bariere nefuncționale, persoane blocate în lift

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter