Actualitate

Prefect Cluj: „Îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri. Se pot face comenzi online”

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a lansat un apel către cetățeni, să nu se mai înghesuie în mall-uri în timpul weekend-urilor, ci să apeleze la comenzi online și să își limiteze timpul petrecut în centrele comerciale.

 

 


Apelul vine după ce, la finalul săptămânii trecute, sute de persoane s-au înghesuit în centrele comerciale din Cluj, mașinile formând cozi interminabile la intrările în parcări.

 


„Oamenii vin și tot ei sunt supărați că e plin mall-ul și fac poze și le pun pe Facebook. Le-am spus de fiecare dată să nu mai meargă în mall ca să facă poze și să ne arate cât e de aglomerat, pentru că știm. Dacă am sta toți acasă și ne-am duce temporizat la mall, nu toți sâmbăta duminica și în jurul prânzului ca să bea o cafea acolo. Știm foarte bine că foarte multă lume merge la mall. Asta este viața”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, la un post local de radio.

Prefect: „Vin foarte mulți din județele adiacente”

El spune că mulți dintre clienți vin din alte județen pentru a-și face cumpărăturile la Cluj: „Evident că mall-urile sunt pline pentru că vin foarte mulți din județele adiacente. După cum știm, în fiecare weekend ajung zeci de mii de oameni din județele limitrofe, care vin la mall”.


Prefectul a adăugat că responsabilitatea pentru respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID19 aparține magazinelor. Acesta i-a rugat pe clujeni să nu mai meargă la mall în weekend-uri și să aleagă intervale orare cu mai puțină aglomerație sau să își facă online cumpărăturile.

„Le-am pus în vedere unităților economice, administratorilor mall-urilor, dar și magazinelor, să păstreze regulile. Responsabilitatea pentru a se menține distanța aparține celor de la magazin. Degeaba noi asigurăm regulile, dacă în magazin nu se respectă regulile. Dacă sunt 50 de clienți într-un magazin de 20 de metri pătrați, atunci riscurile sunt foarte mari.


Ce pot eu să fac, pentru că altceva nu pot, este să îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri, pentru că poți face asta dimineața, după-amiaza, și așa nu se fac aglomerări care cresc riscuri.

Nu este suficient să ne lamentăm, făcând poze. Este aglomerație pentru că și tu ești acolo. Se pot face comenzi online și este foarte ușor”, a adăugat prefectul.


CITEȘTE ȘI

Reguli STRICTE de Crăciun și Revelion la Cluj. Prefect: „Dacă se organizează petreceri, vom intra peste ei”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter