Actualitate

După Boc, și primarul din Florești „scoate chitanțierul” pentru firmele neserioase: „Nu mai acceptăm jumătăţi de măsură”

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că va penaliza firma care se ocupă de șantierul de pe strada Eroilor, în urma unui control inopinat.

 

 


Primarul Bogdan Pivariu a declarat că va sancționa firma care desfășoară lucrări pe strada Eroilor din comuna Florești, SC Napoca SA, aceasta depășind „cu mult” termenul de finalizare stabilit. De asemenea, în urma a două vizite inopinate pe șantier, edilul a constatat că există mai multe nereguli în ceea ce privește lucrările.

 


„Vineri, am fost din nou ȋntr-o vizită inopinată pe şantierul de pe strada Eroilor. Este a doua oară când nu găsesc activitate pe acest şantier, după cum se poate vedea şi ȋn filmare. Floreştiul are nevoie ca această arteră să fie modernizată ȋn cel mai scurt timp!


(...) Din păcate, ȋn această situaţie avem o realitate care este diferită de cea pe care mi-o doresc eu privind parteneriatul dintre administraţie şi colaboratori.

Realitatea este că:


- lucrările la acest şantier sunt mult ȋntârziate;
- termenul de finalizare a lucrărilor este cu mult depășit;
- aria şantierului nu este delimitată corespunzător cu balize şi bandă de avertizare, în plus, nu se respectă reglementările legale privind semnalizarea întregului şantier;
- o mare parte din borduri sunt dislocate;
- nu au fost tratate ȋn nici un fel scurgerile apelor pluviale, formându-se astfel bălţi pe carosabil;
- racordurile cu drumurile laterale nu au fost finalizate  ȋngreunând astfel traficul foarte mult”, a transmis Bogdan Pivariu.

Primarul a anunțat că va penaliza firma conform contractului semnat și a emis o adresă acesteia, în care sunt evidențiate neregulile constatate.


„Având ȋn vedere toate aceste considerente, am luat următoarele măsuri:

- s-a emis factura de penalități conform contractului;
- s-a emis o adresă prin care evidenţiem neregulile şi cerem remedierea lor cu celeritate.

Ȋn Floreşti nu mai acceptăm jumătăţi de măsură!”, a mai afirmat edilul.

Amintim că primarul Emil Boc a anunțat că firma Diferit va fi penalizată deoarece nu a reușit să finalizeze lucrările din Piața Lucian Blaga la teremul stabilit. Totodată, edilul clujean a anunțat că firmele neserioase vor fi cuprinse într-o „listă a rușinii”, astfel încât societățile care au abateri să nu mai poată desfășura lucrări publice în municipiu.

CITEȘTE ȘI

Lucrările la Piața Lucian Blaga se apropie de termenul limită. Boc: „De Ziua Națională, stau cu chitanțierul în mână”

 

abonare newsletter