Actualitate

31 de ani de la Revoluție. Ceremonia în cinstea eroilor din 1989, desfășurată în Cimitirul Eroilor

Pe 21 decembrie se organizează ceremonia de comemorarea eroilor Revoluției Române din 1989.

 

 


Luni, 21 decembrie va avea loc ceremonia militar-religioasă cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. Ceremonia va începe la ora 12:00, la Monumentul din Cimitirul Eroilor de pe strada Calea Turzii.

 


Ceremonia este organizată de Instituția Prefectului – Județul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Divizia 4 Infanterie „ Gemina” și Asociațiile de Revoluționari din Cluj-Napoca.

De asemenea, evenimentul se va desfășura cu respectarea strictă a regulilor santitare, dar și de distanțare social. La eveniment vor putea participa cel mult 100 de persoane.


„Ceremonia se va desfășura cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis Instituția Prefectului Cluj.

De asemenea, Instituţia Prefectului - Județul Cluj va depune în municipiul Cluj-Napoca, prin reprezentanţii săi, jerbe de flori în mai multe locații unde în urmă cu 31 de ani au murit 27 de revoluționari: hotel Astoria, Monumentul Stâlpi Împușcați (Piața Unirii), Fabrica de Bere Ursus, la Troiţa din Piaţa Mărăşti şi la mormintele eroilor revoluţiei din Cimitirul Mănăștur.


CITEȘTE ȘI:

Reguli stricte pentru ceremonia comemorării eroilor Revoluției. Numărul participanților va fi restrâns

 

abonare newsletter