Actualitate

Reguli stricte pentru ceremonia comemorării eroilor Revoluției. Numărul participanților va fi restrâns

Anul acesta ceremonia de comemorarea eroilor Revoluției din 1989 se va desfășura în condiții de pandemiei. Un număr restrâns de oameni, cu mască de protecție și distanțați unul de celălalt.

 

 


Pe data de 21 decembrie va avea loc, la Cluj, comemorarea eroilor  Revoluției din Decembrie 1989. Anul acesta evenimentul se va desfășura în condiții de pandemie, cu reguli sanitare stricte pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19.

 


Prin urmare, la eveniment pot participa cel mult 100 de persoane care trebuie să respecte mai multe măsuri de siguranță, cum ar fi:

a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;


b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară activitatea;

c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană;


d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materialele pe perioada desfășurării activității;

e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Revoluția din 1989 la Cluj

Revoluția din 1989 a început la Timișoara, și a continuat la Cluj-Napoca și București. Clujenii au ieșit în stradă la protest pe 21 decembrie 1989, în jurul orei 15:00, în Piața Libertății, numită astăzi Piața Unirii.

În aceeași zi, 40 de minute mai târziu, militarii au deschis focul asupra oamenilor care protestau în centrul orașului. În acea zi au murit 27 de oameni, iar alți 52 de eroi au fost răniți. Focurile de armă s-au auzit în mai multe zone din oraș: fosta Piaţă a Libertăţii, Hotelul Astoria, Fabrica de Bere și Piața Mărăști.

Anul trecut s-au împlinit 30 de ani de la Revoluție, iar zeci de clujeni au participat la marșul organizat în memoria celor care și-au vărsat sângele pe străzile Clujului în urmă cu trei decenii.

CITEȘTE ȘI:

Reguli STRICTE de Crăciun și Revelion la Cluj. Prefect: „Dacă se organizează petreceri, vom intra peste ei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter