Actualitate

Mai mulți clujeni au luat țeapă de Revelion. Au dat avans de 2.000 de lei pentru o cabană care NU EXISTĂ!

Mai mulți oameni au fost păcăliți, după ce au oferit o sumă de bani pentru rezervarea unei cabane imaginare din Cluj.

 

 


 

Clujenii au găsit oferta cabanei pe un site de anunțuri, aceasta era disponibilă pentru perioada Revelionului. Oferta era de 7.500 de lei pentru trei nopți de cazare.


 

Fiind încântați de ofertă, oamenii au luat legătura imediat cu „propietarul” cabanei și au plătit un avans de 2.000 de lei. După ce au plătit avansul, propietraul cabanei nu a mai răspuns la telefon, moment în care clujenii și-au dat seama că au fost înșelați. După au verificat dacă această cabana este reală, și au aflat că de fapt această cabana nu există în România.


Oferta a venit la pachet cu un preț bun, dar și cu niște poze prin care se prezenta o vilă superbă cu două etaje și mai multe dormitoare decorate elegant, lângă Cluj-Napoca. La prima impresie, era locul ideal de petrecut Revelionul cu familia sau cei apropiați.

Mai mulți tineri au rezervat o cabană imaginară din Cluj


Roxana, una dintre persoanele care a plătit avansul pentu cabana imaginară, a povestit pentru stirileprotv, cum a fost păcălită de așa zisul propietar. Tânăra a închiriat cabana cu încă 14 prieteni și au plătit un avans pe 2.500 de lei.

„Am încercat să îl sun de aproximativ 10 ori numai eu personal, dar și colegii mei cu care trebuia să mergem la cabană au mai incercat încă de vreo 5 ori fiecare. Noi am depus toți banii în luna septembrie, am completat un contract și pe urmă i-am trimis prin virament bancar. Din păcate după omul nu a mai fost de găsit, cabana nu am găsit-o nicăieri”, a declarat Roxana Bisericaru pentru stirileprotv.


Iulia este o altă tânără care a fost înșelată de omul care a postat cabana pe un site de anunțuri. Tânăra, originară din Sălaj, a făcut rezervarea pe 27 septembrie.

„Sora mea a observat aseară un anunț cum că au luat țeapă și alte persoane, la o altă cabană în alt județ. S-a uitat pe contract și corespundea adresa și CNP cu ceea ce aveam noi. Contractul l-am făcut pe 27 septembrie, atunci am sunat, ne-au trimis pozele pe WhatsApp cu tot ce am avut nevoie. Noi am pierdut suma de 2.250 din prețul total de 7.500 de lei pe trei nopți”, a povestit Iulia Csakvari, pentru sursa citată.

Fotografiile ar fi de la o cabana din Austria, susțin tinerii păcăliți. Toți cei care au fost înșelați de „propietarul” cabanei din Cluj, vor depune plângere la poliție.

Verificați cabana înainte de a plăti un avans

„Reamintim existența prevederilor legale referitoare la măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului Covid-19 și a faptului că evenimentele private nu sunt permise.
Daca alegeți însă să marcați perioada sărbătorilor într-o zonă turistică, recomandăm precauție în momentul rezervării locației. Pentru a nu deveni victimele unor fapte de înselăciune, verificați cu atenție locația pe care urmează să o rezervați. Nu plătiți în avans sume de bani în contul unor persoane necunoscute, pentru închirierea unei astfel de locații. În cazul stabilirii unei întelegeri, încheiați un document care să vă certifice rezervarea locației. De asemenea, manifestați prudență față de ofertele de preț care se disting de tarifele existente”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Cabanele au fost luate cu asalt de oameni pentru mini-vacanța de 1 Decembrie. Care sunt prețurile cabanelor din Cluj?

Reguli STRICTE de Crăciun și Revelion la Cluj. Prefect: „Dacă se organizează petreceri, vom intra peste ei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter