Actualitate

Turnul Pompierilor nu va fi gata prea curând. Boc: „Mai bine nu mă întrebați, atâta-s de supărat”

În ciuda faptului că trebuiau finalizate încă din iulie, lucrările la Turnul Pompierilor se vor prelungi și în anul 2021.

 

 


Primarul Emil Boc s-a declarat foarte supărat de faptul că lucrările la Turnul Pompierilor întârzie, spunând că firma care execută lucrările a cerut o prelungire a termenului de încă 74 de zile pentru finalizarea acestora.

 


Executantul pune întârzierile pe seama crizei COVID-19 și a unor lucrări de consolidare. Edilul clujean spune că specialiștii din cadrul Primăriei urmează să decidă dacă vor accepta această prelungire sau firma va fi penalizată.

„Mai bine nu mă întrebați, atâta-s de supărat. E o lucrare de complexitate mare. Termenul de realizare era 8 decembrie 2020, dar executantul acestor lucrări cere o prelungire de 74 de zile a termenului, având în vedere și situația COVID și realizarea unor lucrări de consolidare. Colegii mei analizează dacă este îndreptățită cererea sau nu. Stadiul lucrării la acest moment este 80% și vedem dacă se acceptă această prelungire sau vor intra în penalități”, a spus primarul Emil Boc la un post local de radio.


Lucrările de reabilitare a Turnului Pompierilor au început în iulie 2018 și aveau termen de finalizare 24 de luni. În vara acestui an, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a confirmat că reabilitarea a fost prelungită cu încă trei luni din cauza epidemiei de COVID-19. Ulterior, în luna octombrie, edilul a vorbit despre termenul de finalizare 8 decembrie 2020.

Dacă solicitarea executantului lucrării va fi acceptată de municipalitate, noul termen de finalizare ar fi la mijlocul lunii februarie 2021.


Turnul Pompierilor va deveni o atracție turistică spectaculoasă

Monumentul istoric cu origini în secolul XV ar urma să devină un adevărat obiectiv turistic al Clujului, care va găzdui recitaluri muzicale şi spectacole „la înălţime”, sub o oglindă uriaşă în care se vor reflecta atât evenimentele în desfăşurare, cât şi împrejurimile. Interiorul turnului, care va fi restaurat, ar urma să le permită vizitatorilor conectarea virtuală la evenimentele din oraş.

În urma concursului internațional de soluții pentru proiectare, organizat de Primăria Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România (OAR) în 2016, câștigător a ieșit Vlad Sebastian Rusu – Birou Individual de Arhitectură, avându-i drept coautori și colaboratori pe arhitecții Anamaria Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Olănescu, Ovidiu Rusu și Ludovic Kopenetz.


CITEȘTE ȘI

Turnul Pompierilor, AMÂNAT. Reabilitarea noului punct de belvedere din Cluj se lasă așteptată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter