Actualitate

Sărbători de iarnă pe timp de pandemie! Copiii nu vor merge la colindat, iar slujbele religioase vor fi online.

Comisia Europeană a transmis un set de recomandări pentru toate statele membre care să fie implementate în perioada sărbătorilor. Restricțiile pe timp de noapte să rămână valabile și anularea unor tradiții care presupun adunarea oamenilor.

 

 


De Crăciun oamenii sunt îndemnați să participle la ceremonii relogioase online și să evite aglomerația. Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea pandemiei în această perioadă a sărbătorilor.

 


Comisia Europeană cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze oamenii să evite locurile agglomerate, iar la întâlnirile de sărbători, oamenii să poarte mască de protecție. Totodată, slujbele religioase să fie desfășurate în mediul online, iar copiii să nu meargă cu colinda, sfătuiește Comisia Europeană.

„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de COVID-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, precizează Comisia Europeană. 


Comisia Europeană le face statelor membre pentru perioada sărbătorilor mai multe recomandări. Astfel le sugerează statelor membre să interzică adunările publice și să reglementeze pe cât posibil cadrul în care pot avea loc reuniunile în familie în perioada sărbătorilor:

Comisia Europeană a transmis o serie de recomandări pentru toate statele membre, indiferent de numărul de cazuri COVID-19:


-Definirea criteriilor clare pentru adunări sociale mici, evenimente în familie, cum ar fi numărul maxim de persoane care au voie să participe și încurajați cetățenii să respecte regulile de distanțare fizică și utilizarea măștilor.

-Încurajarea oamenilor care intenționează să petreacă împreună sărbătorile de la finalul anului să stea împreună și în zilele anterioare și în zilele de după festivități.


-În cazul ceremoniilor religioase, statele membre trebuie să ia în considerare evitarea adunărilor în masă și utilizarea pe cât posibil a mediului online, TV sau a emisiunilor radio. 

De asemenea, Comisia Europeană le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor religioase pe perioada sărbătorilor de Crăciun.

CITEȘTE ȘI:

COVID19 pune Crăciunul și planurile de sărbători pe PAUZĂ. Restricții în toată Europa: fără zboruri, fără întruniri de familie

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter