Actualitate

COVID19 pune Crăciunul și planurile de sărbători pe PAUZĂ. Restricții în toată Europa: fără zboruri, fără întruniri de familie

În multe țări din Europa s-a atras atenția că nu are rost să ne facem planuri pentru sărbătorile de iarnă din acest an. La nivelul Europei s-au impus numeroase restricții.

COVID19 pune Crăciunul și planurile de sărbători pe PAUZĂ. Restricții în toată Europa: fără zboruri, fără întruniri de familie COVID19 pune Crăciunul și planurile de sărbători pe PAUZĂ. Restricții în toată Europa: fără zboruri, fără întruniri de familie

 

 


Prim-ministrul Suediei deja a anunțat o serie de restricții, printre care se numără și limitarea zborurilor și a călătoriilor în afara țării, conform mediafax.ro.

 


Românii plecați în străinătate sunt sfătuiți să nu își achiziționeaze încă biletele de avion pentru a veni acasă de sărbători, fiindcă măsurile anunțate vor mai ține o perioadă lungă de timp.

S-a dovedit că petrecerile și adunările mari de persoane sunt forme rapide de infectare cu noul coronavirus, fapt pentru care vânzarea de băuturi alcoolice după ora 22 a fost restricționată.


Întrunirile de familie și evenimente planificate de sărbători, precum colindatul, sunt lucruri care ni s-ar părea perfect normale. În contextul epidemiologic în care ne aflăm în prezent, acestea sunt câteva aspecte care ar putea să ne pună viața la risc.

La fel ca în Suedia, alte două țări, Irlanda și Franța, iau în considerare limitarea călătoriilor și a zborurilor de Crăciun. Și irlandezii plecați în străinătate au fost sfătuiți să nu se întoarcă până când se va știi ceva sigur. Momentan, restricțiile nu se relaxează.


Situația francezilor este puțin mai critică. Cetățenii nu își pot părăsi locuințele doar dacă vor să se deplaseze la locul de muncă sau pentru achiziționarea cumpărăturilor necesare.

În România, Raed Arafat,  șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, îi sfătuiește pe cetățeni să fie prudenți și să nu desfășoare evenimente în familie sau cu prietenii.


„Dacă vom invita la noi rude sau prieteni, ne vom expune unui risc suplimentar de infectare cu noul virus”, a explicat Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI:

Câți invitați poți avea acasă de Crăciun și Revelion?

 

Sărbătorile vin cu restricții. 5 moduri prin care cumpărăturile de Crăciun vor fi total diferite în 2020

 

abonare newsletter