Actualitate

De ce românii au început să împodobească brazii de Crăciun?

Românii au început mult mai devreme să împodobească brazii de Crăciun. Care este explicația?

 

 


Românii au simțit nevoia să aducă mai repede în locuințele lor spiritul sărbătorilor de iarnă. Astfel, mulți nu au mai așteptat până în Ajunul Crăciunului pentru a împodobi bradul.

 


Psihologii spun că această grabă este o modalitate prin care oamenii încearcă să-și creeze motive de bucurie, în această perioadă complicată.

Internetul este deja plin de imagini ale brazilor împodobiți în casele oamenilor, iar în piețe și magazine, românii sunt în căutarea bradului perfect și a celor mai frumoase decorațiuni. Prețul unui copac începe de la 70 de lei și poate ajunge până la 450 de lei.


„După atâta tristețe, necaz, îl vezi acolo cu luminițe din sticlă. Așa, am niște beculețe și seara se aprind și e o splendoare”, a spus o persoană, conform Digi24.

Comercianții spun că încă din 30 noiembrie oamenii au pornit în căutarea bradului perfect și, deși nu înțeleg motivul pentru care aleg să-l achiziționeze atât de devreme, pe ei îi bucură. Aceștia au adăugat că au fost deja depășite statisticile din anii anteriori, privind cumpărarea brazilor de Crăciun.


De ce împodobesc românii bradul mai devreme?

La finalul unui an greu, românii par să își pună în bradul de Crăciun toate speranțele și îl transformă într-un simbol al revenirii la normal. Care este motivul?

„Cred că e o dorință mare, inconștientă de a începe sărbătorile și bucuria mai devreme. Sperăm să reconstruim o nouă viață în 2021 - asta e dorința inconștientă, să lăsăm acest an dificil, care a fost o mare umbră și durere în sufletele tuturor”, a explicat psihologul, Carmen Stanciu, conform Digi24.


Tradiția spune că bradul se împodobește pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.

CITEȘTE ȘI:

Sărbătorile de iarnă 2020. Autoritățile au decis să ridice o parte dintre restricții. Ce reguli trebuie respectate în continuare

 

 

 

abonare newsletter