Actualitate

Sărbătorile de iarnă 2020. Autoritățile au decis să ridice o parte dintre restricții. Ce reguli trebuie respectate în continuare

Autoritățile au decis ca de Crăciun și de Revelion să ridice o parte dintre restricții, în ciuda pandemiei de coronavirus. Care sunt, totuși, regulile care trebuie respectate în continuare?

 

 


Românii se vor putea bucura de sărbători liniștite anul acesta. Autortiățile au decis ridicare unor restricții în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an, în ciuda cazurilor de infectare cu coronavirus.Oficialii români au anunțat care vor fi regulile pe care trebuie să le respectăm în continuare.

 


Crăciun și Revelion fără restricții dure

Măsurile restrictive din timpul pandemiei i-a afectat pe mulți credincioși din România, având în vedere că mai multe evenimente creștine nu au putut fi ținute în mod obișnuit. Totuși, autoritățile au anunțat o ușoară relaxare în privința Bisericilor și vor permite slujbele de Crăciun și Revelion. Astfel, credincioșii vor avea voie să participe alături de preoți, în biserică.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe la care a fost prezent inclusiv Secretarul de Stat Raed Arafat. Comisia Europeană este cea care a recomandat ca bisericile să transmită slujbele de sărbători pe internet, televizor sau la radio. Astfel, spuneau oficialii europeni, se vor evita aglomerația din biserici și riscul unui nou val de îmbolnăviri cu Covid19.


Bisericile vor fi deschise credincioșilor

Așadar, autoritățile române au decis că bisericile vor fi deschise credincioșilor în zilele de sărbătoare, astfel încât aceștia să poată participa la sfânta Liturghie în ziua de Crăciun și de Anul Nou. Totuși, această relaxare nu este lipsită de noi reguli. Participarea la slujbe este permisă în baza unui ghid de reguli aprobat de reprezentanții Bisericii ortodoxe Române, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne.

Un nou set de reguli pentru credincioși. Ce trebuie să facă în timpul slujbelor

Slujbele de Crăciun și de Revelion vor putea fi oficiate la interior, iar credincioșii vor putea să participe în cadrul acestora. Cu toate acestea, cei prezenți vor trebui să păstreze o distanță de 2 metri atunci când se află în interior și de 1,5 metri la exterior. masca de protecție, care acoperă nasul și gura, va fi și ea obligatorie pe toată durata slujbelor. De asemenea, fețele bisericești vor trebui să se asigure că toate suprafețele comune din Biserică sunt dezinfectate.


Totodată, în cazul rugăciunilor care se fac la domiciliu există de asemenea reguli. Astfel, venire preoților în casele credincioșilor, de Bobotează, trebuie să respecte distanța de 2 metri între persoane. De asemenea, masca de protecție va trebui purtată în mod obligatoriu. În acest mod, credincioșii vor putea să se bucure de sărbătorile religioase într-o modalitate prin care să evite riscul infectării cu COVID19.

CITEȘTE ȘI:


Sărbătorile de iarnă, in izolare! Ce spun autoritățile despre adunările în familie

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter