Actualitate

Localnicii unei localități din Cluj, împiedicați să voteze la alegerile parlamentare. Secția s-a închis pentru că era „pauza de masă”

Într-o localitate din județul Cluj, alegătorii au fost împiedicați să voteze la alegerile parlamentare 2020. Poliția efectuează cercetări.

 

 


Mai mulți localnici ai localității Mărtinești din județul Cluj ar fi fost împiedicați să voteze. Poliția clujeană efectuează cercetări în această privință.

 


La Mărtinești, o femeie a sunat la 112 pentru că la secția de vot comisia de vot se afla în „pauză de masă” și au închis ușa. Astfel, localnicii nu au putut să voteze în acel interval.

„În localitatea Mărtinești, sunt efectuate cercetări privind infracțiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale”, a transmis IPJ Cluj.


Până acum nu au fost aplicate amenzi, iar de la începerea votului până acum au fost înregistrate 38 de sesizări, dintre care 21 nu s-au confirmat.

„În cele 9 ore de la deschiderea secțiilor de vot, nu au fost sesizate evenimente deosebite din punctul de vedere al ordinii și siguranței publice. Până la acest moment, au fost înregistrate 38 de sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În fiecare caz, aspectele sesizate au fost verificate cu promtitudine. Până acum, 21 dintre acestea nu s-au confirmat. Totodată, sunt derulate cercetări cu privire la 3 infracțiuni electorale”, a mai transmis IPJ Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Fraudă la vot la secțiile din Cluj! Doi alegători s-au ales cu dosar penal

 


Localitățile din Cluj cu cea mai mare prezență la vot. Care sunt secțiile „codașe” din județ?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter