Actualitate

Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate. Legea a fost promulgată

În lipsa locurilor de parcare suficient, trotuarele din Cluj sunt invadate de mașini, pietonii fiind nevoiți să se strecoare printre ele.

 

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal pe trotuare sau spații verzi va fi publicată în Monitorul Oficial după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat-o. 


 

Prin urmare, șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, se vor alege nu numai cu amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxa suplimentară care vine cu ridicarea mașinii.


Când intră legea în vigoare și ce amenzi sunt?

Până acum, potrivit Codului Rutier, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public. Adică, o mașină parcată pe prima bandă de circulație putea fi ridicată de autorități, în timp ce un autoturism lăsat pe trotuar nu.

Noua lege, care îndreaptă această omisiune, va intra în vigoare din weekend.


„De la începutul anului și până în prezent, la nivelul municipiului București au fost aplicate peste 15 000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară, respectiv peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară”, spune Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră București, citat de Digi24.

Amenda minimă pentru parcările neregulamentare este de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei.


CITEȘTE ȘI

CRESC tarifele de parcare din Centrul Clujului, în 2021. Apar modificări și în cartiere

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter