Actualitate

CRESC tarifele de parcare din Centrul Clujului, în 2021. Apar modificări și în cartiere

Taxele pentru parcarea în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca vor fi majorate în 2021.

CRESC tarifele de parcare din Centrul Clujului, în 2021. Apar modificări și pe cartiere CRESC tarifele de parcare din Centrul Clujului, în 2021. Apar modificări și pe cartiere

 

 


Clujenii vor plăti mai mult pentru a-și lăsa mașinile în centrul orașului. Tarifele pentru parcare din zonele I și II vor fi majorate de anul viitor cu valori cuprinse între 25-50% din tarifele actuale. Acestea nu au mai fost majorate din 2017.

 


Tarifele aferente abonamentelor pentru locurile de parcare din cartiere vor crește și ele cu 3,8%, valoare aferentă ratei inflației pe 2020. În acest sens, Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind stabilirea nivelulului taxelor administrate de către Serviciul public pentru administrarea parcărilor. Etapa consultării publice are loc până pe 2 decembrie.

„Se modifică câteva tarife, atât în zona centrală, cât și în zona de cartiere. În zona de cartiere, tarifele se modifică cu rata inflației, de 3,8%, iar în zona I și în zona II sunt majorări cuprinse între 25% și 50% a tarifului de parcare. Aceste tarife nu au fost majorate de foarte multă vreme și am considerat că este necesar să facem un update la tarifele din zona centrală ca să fie și în ton cu nivelul de salarizare pe care îl au clujenii și cu restul taxelor și impozitelor locale aferente la Primăria Municipiului Cluj-Napoca.


Aș vrea să subliniez faptul că celelalte taxe și impozite nu se majorează, ci doar se indexează cu rata inflației de 3,8%”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru Monitorul de Cluj.

Noile tarife vor intra în vigoare începând cu data de 01.01.2021.


Cât vor costa parcările din 2021?

Taxa pentru ocuparea temporară a locurilor publice

Pentru abonamentele parcărilor din zona centrală:


- Persoane fizice – 79 lei/an
- Persoane juridice – 555 lei/an

Parcări cu abonament pentru riverani pe cartiere:

- Persoane fizice – 66 lei /an
- Persoane juridice – 234 lei /an

Pentru parcări, copertine și garaje cu contracte, situate în cartierele din Cluj-Napoca

- Persoane fizice – 52 de lei/an
- Persoane juridice – 208 lei/an

Abonamente anuale parkinguri pentru riverani (cu excepția parkingului Moților și a locurilor de parcare cu ora, unde abonamentele nu sunt valabile)

Abonamente pentru persoane fizice – riverani – 115 lei/an

Abonamente pentru persoane juridice – 872 lei/an

Abonamente pentru persoane fizice riverani – terasă – 68 lei /an

Abonamente pentru persoane juridice - terasă – 234 lei /an

Abonament de parcare pentru motociclete, mopede și biciclete – 52 lei/an

Taxă pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală ZONA 1

Abonamente pentru riverani persoane fizice (maxim 2 abonamente pe unitate locativă) – 26 lei/lună

Taxă rezervare de loc pentru instituții bancare, pentru activitatea de transport valori și pentru instituții de învățământ superior pentru activitatea de protocol – 312 lei/lună/loc

Abonamente lunare pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală ZONA 2

Persoane fizice – 104 lei/lună

Persoane juridice – 146 lei/lună

Abonamete riverani persoane fizice (maxim 2 abonamente pe unitate locativă) – 26 lei/lună

Taxe pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – parcometre

- 30 minute zona I – 4 lei
- 1 oră zona I – 8 lei
- 2 ore zona I – 16 lei

- 1 oră zona II – 3 lei
- 2 ore zona II – 6 lei
- 4 ore zona II – 12 lei
- Pierdere card/tichet – 104 lei/zi

VEZI AICI LISTA INTEGRALĂ A NOILOR TARIFE!

Zona I: Baba Novac, Bolyai, Emmanuel de Martonne, Emil Isac, Eroilor, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihail Kogălniceanu, Octavian Petrovici, P-ța Unirii, Samuil Micu, Șt.O. Iosif, Hermann Oberth, Universității, Virgil Fulicea, Constantin Daicoviciu, Paul Chinezu, Vasile Alecsandri, Brassai Sámuel, Dávid Ferenc, Emil Zola, Gaál Gábor, Tipografiei, Cotită, Sindicatelor, Victor Babeș, Aleea Învățătorului, P-ța Mihai Viteazu (parking cu bariere), Argeș, P-ța Ștefan cel Mare, Clinicilor, P-ța Avram Iancu, Parking Moților, Fortăreței.

Zona II: Cloșca, Berăriei, Mamaia, Calea Dorobanților, Crișan, Deva, Dragalina (Camera de Comerț și Industrie), Aviator Bădescu, Remetea, Acad. David Prodan, Emil Racoviță, B.P. Hașdeu, Nicolae Bălcescu, 21 Decembrie 1989, Parking BRD, Barițiu, Cardinal I. Hossu, Horea, Parking Opera Maghiară, Ilie Măcelaru, Republicii, Iașilor, P-ța Cipariu (parking cu bariere), Avram Iancu, Bisericii Ortodoxe, Decebal, Traian, Dacia, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Mihai Eminescu, Pavel Roșca, Petőfi Sándor, Pitești, Frederic Joliot Curie, Ploiești, Năvodari, Gheorghe Marinescu, Arany János, Cișmigiu, Nuferilor, Traian Moșoiu, Rubin Patiția, George Coșbuc, Păstorului, Croitorilor, Ceahlău, , Moldovei, Cireșilor, Haiducului, Andrei Mureșanu, Albert Einstein, C. Brâncuși (pe tronsonul cuprins între N. Titulescu și S. Albini), Bună Ziua, Kovacs Dezso, Petre Ispirescu, Rene Descartes, Craiova, Tăbăcarilor.

Parcări inteligente pentru biciclete

Abonamentul de parcare a bicicletelor, mopedurilor sau motocicletelor a fost stabilit pentru anul viitor la 52 de lei.

„Avem în parkingurile noi locuri special amenajate pentru biciclete și de asemenea avem în cartierul Între Lacuri două parcaje pentru biciclete, fiecare cu capacitatea de 50 de locuri. Discutăm de Tulcea 21 și Tulcea 29. Sunt locuri ultramoderne care se alimentează cu energie solară, ele nu trebuie conectate la altă sursă de ebergie. Sunt camere de luat vederi, accesul se face cu cardul și pe viitor dorim să extindem aceste locuri de parcare pentru biciclete, care vor fi amplasate acolo unde vom demola garajele. De asemena, toate parkingurile noi pe care le vom construi vor avea și parcări special amenajate pentru biciclete”, a adăugat viceprimarul Dan Tarcea.

CITEȘTE ȘI

Un nou regulament pentru parcări a fost pus în dezbatere publică. NOILE PREVEDERI

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter