Actualitate

Banda dedicată din Gheorgheni „mută” mașinile pe trotuar! Primăria, trasă de urechi de un clujean supărat

La mijlocul lunii iunie, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dat în folosință banda dedicată transportului în comun din cartierul Gheorgheni. Însă, odată cu desființarea locurilor de parcare de la marginea drumului, mașinile au ajuns să ocupe o bună parte din trotuar, se plâng clujenii din zonă.

Problema a fost semnalată de un cetățean prin intermediul unui email trimis redacției Monitorul de Cluj. Acesta susține că mașinile care au parcat odinioară pe marginea drumului au ajuns pe trotuare, înjumătățind astfel spațiul destinat pietonilor. Cu primele ploi, autoturismele au distrus și spațiul verde, aducând noroiul pe trotuar. De asemenea, o altă problemă care îi supără pe cei din zonă este lipsa de vizibilitate la ieșirile de pe aleile dintre blocuri, cu risc de accidente.

„La sesizările făcute pe myCluj la începutul verii, mi s-a răspuns atât din partea Primăriei, cât și de la Poliția Rutieră și Locală că zona e sub atenția lor, și că totul se va rezolva până la sfârșitul lunii septembrie, când se vor face locuri noi de parcare în locul garajelor, se va elibera trotuarul de mașinile parcate, și Primăria se angajează să reamenajeze spațiul verde distrus. Din păcate, nu s-a întâmplat așa!”, afirmă Roland.


„Suntem la mijlocul lunii octombrie, iar mașinile parcate s-au înmulțit”, susține clujeanul, care dezvăluie că nu a mai primit răspuns pe myCluj, aplicația prin care pot fi depuse sesizări direct către Primărie. Singurul răspuns primit a fost de la Poliția Locală. „M-au întrebat dacă nu se poate trece pe trotuar, faptul că parcarea pe trotuar în sine este interzisă prin lege se pare că nu i-a deranjat. Deci tocmai poliția e cea care nu aplică legea, și dacă te poți strecura printre mașinile parcate pe trotuar(!) e OK din partea lor”, scrie Roland.

Situație similară pe strada Observatorului

Clujeanul afirmă că, pe strada Observatorului, unde municipalitatea a impus aceleași măsuri, după un an de zile de la „soluția de trafic”, trotuarele sunt tot pline de mașini. Primăria nu ezită să declare toleranță 0 față de parcările ilegale, în timp ce Emil Boc susține cu tărie transportul alternativ. Cu toate acestea, pe Bld. Nicolae Titulescu, față de două benzi de până acum, mașinile au trei, iar trotuarul este înjumătățit. „Deci iarăși s-a luat de la pietoni, nu de la mașini!”, accentuează Roland.


„Aș mai putea aminti și faptul că a fost votat drept proiect câștigător în programul de bugetare participativă pista de biciclete pe ambele direcții pe Bld. Nicolae Titulescu, care nu s-a realizat nici până azi. Banda dedicată transportului în comun nu se echivalează cu piste de biciclete segregate și protejate, mai ales în condiția în care și stâlpișorii au fost eliminați, iar cei mai vulnerabili și mai expuși au devenit, din nou, bicicliștii”, avertizează clujeanul.

Cu toate că autoritățile au ridicat de mai multe ori mașinile din zonă, fapt confirmat și de localnicii din Gheorgheni, a doua zi mașinile s-au întors la „locul lor”, pe trotuar. Roland cere reprezentanților Primăriei municipiului Cluj-Napoca „să se țină de cuvânt” privind promisiunile făcute și să găsească soluții la problemele „create tocmai de ei”, adică mașinile parcate pe trotuare și pistele de biciclete promise prin bugetarea participativă.


CITEȘTE ȘI: Banda dedicată din Gheorgheni s-a extins: „Mulțumesc clujenilor pentru că folosesc transportul în comun!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter