Actualitate

Clujenii trebuie să stea în casă! Prefect: „Avem două variante: carantinat cu forța sau de bunăvoie”

Situația epidemiologică la Cluj pare că se îmbunătățește în ultima perioadă. Rata de infectare cu COVID-19 atât în județ, cât și în municipiul Cluj-Napoca a început să scadă.


 

Cu pași mici, numărul infectărilor cu noul coronavirus în județul Cluj a început să scadă, ajungând la 7,09 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Municipiul Cluj-Napoca a coborât și el la 8,38.


 

Prefectul a anunțat la un radio local că în momentul de față nu se impune carantina în municipiu, dar și că este de părere că nici nu va fi cazul la Cluj, cel puțin nu în viitorul apropiat.


„Suntem într-o ușoară scădere. Constatăm în acest moment cel puțin un platou, dacă nu, o ușoară descreștere. În acest moment nu se impune în niciun fel măsura carantinării municipiului Cluj-Napoca, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să stea cât mai mult în casă”, a transmis Mircea Abrudean.

Chiar și așa, clujenii trebuie să fie cât mai responsabili pentru că ei ar putea evita o carantină forțată:


„Există două variante - varianta cu forța, carantinat, sau varianta de bunăvoie, cum au fost obișnuiți la Cluj până acum. Din punctul meu de vedere este o sancțiune nemeritată de către clujeni. E sancțiune asupra mediului economic extrem de puternică și nu cred că va fi cazul la Cluj”, spune prefectul Clujului.

CITEȘTE ȘI:


Carantină în Cluj-Napoca? Prefect: „Dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, nu putem evita carantina”

 

abonare newsletter