Actualitate

Spitalul CFR din Cluj-Napoca, amendat în 2019 cu 50.000 de lei pentru că NU avea autorizația de incendiu

Un incendiu produs la Spitalul CFR din Cluj-Napoca scoate la iveală noi probleme în sistemul medical românesc.

 

 


Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a transmis un comunicat de presă după ce a fost lichidat incendiul de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

În data de 22.11.2020, la ora 6.43, I.S.U. Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.


A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al  spitalului. Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane.


În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în  unitate la ora 7.50.

Probleme la avizul de securitate la Spitalul CFR

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a constatat în noiembrie, 2019, că la Spitalul CFR nu există autorizație de securitate pentru incendii, fiind aplicată o amendă de 50.000 de lei.


„În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015  Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens.”, a transmis ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter