Actualitate

Când se redeschid şcolile în România. Ludovic Orban a făcut anunţul aşteptat de părinţi

Şcolile din Cluj s-au închis în data de 20 octombrie. La nivelul țării, toate școlile sunt închise de 10 zile, iar cursurile se desfăşoara exclusiv în mediul online.

 

 


Ludovic Orban, premierul României, a anunţat când ar putea să se redeschidă şcolile în România. Orban a vorbit despre motivele pentru care a fost luată măsura de închidere a şcolilor şi a dat de înţeles că elevii vor reveni în bănci doar în momentul în care numărul de cazuri de COVID-19 va scădea simţitor.

Riscul de transmitere în şcoli este mai mic. Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, interacţiuni între părinţi, bunici, sunt o serie de activităţi care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie orele online”, a declarat Ludovic Orban la România TV.


Premierul  recunoaşte că şcoala online nu se face peste tot

Pandemia de COVID-19 a luat pe nepregătite autorităţile, iar copiii din zonele defavorizate au acces cu greu la educaţie în această perioadă. În multe dintre satele din România nu există semnal la internet, iar unii profesori sunt depăşiţi total de ceea ce înseamnă şcoala online.

Vom găsi soluții de a permite accesul la educație al acestor copii. Sperăm ca nu va fi o perioadă foarte lungă. Vine vaccinul… Atunci când conditiile epidemiologice permit redeschiderea școlilor, le vom redeschide”, a subliniat premierul.


Şcolile s-ar putea redeschide din ianuarie

Şcolile s-ar putea redeschide în România undeva la începutul lui ianuarie 2021, după vacanţa de iarnă. Totuşi, revenirea elevilor în bănci depinde în proporţie de 100% de numărul de cazuri de COVID-19 pe care ţara noastră îl va înregistra la momentul respectiv.

Elevii din Cluj-Napoca au mers fizic la şcoală doar o lună în acest an şcolar, fiind luată decizia de închidere a şcolilor după ce Municipiul a trecut în scenariul roşu în data de 20 octombrie.


La ora actuală, Municipiul Cluj-Napoca are o rată de infectare care se apropie de 10, iar redeschiderea şcolilor este imposibilă la ora actuală. Cursurile online au reînceput în momentul în care rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter